perjantai 7. lokakuuta 2016

Viron yleisradio: Venäjä siirtää huippuluokan ohjusjärjestelmää Kaliningradiin siviililaivalla...


Itärintamalta ei mitään uutta. Tämä on ollut tiedossa jo aiemmin...


Suora nettilainaus Ilta-Sanomista hiukan tuunattuna:


Viron yleisradio: Venäjä siirtää huippuluokan ohjusjärjestelmää Kaliningradiin siviililaivalla



Viron yleisradioyhtiön mukaan aluksen on määrä saapua perille perjantain aikana.
Venäjä on parhaillaan siirtämässä huippuluokan Iskander-ohjusjärjestelmää meriteitse Kaliningradiin, kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR.

Sen haastatteleman hallituslähteen mukaan Pietarin alueelta lähtenyt ohjusjärjestelmää kuljettava siviilialus on parhaillaan matkalla Kaliningradiin, jonne sen on määrä saapua perjantain aikana.

ERR:n mukaan siirto saattaa liittyä tuoreisiin ilmatilaloukkauksiin. Venäjän hävittäjät loukkasivat Suomen ilmatilaa kahdesti torstaina. Perjantaina myös Viro kertoi Venäjän hävittäjän loukanneen sen ilmatilaa ja lähettäneen asiasta Venäjälle Nootin.

Iskander-ohjukset on mahdollista varustaa tavallisilla taistelukärjillä tai ydinkärjillä. Huippumodernin järjestelmän ohjusten kantama on noin 400-700 kilometriä, ja ne soveltuvat tarkkuutensa ansiosta kriittisten kohteiden, kuten komentopaikkojen ja lentotukikohtien tuhoamiseen. Kaliningradista ohjusten kantama kattaisi myös koko eteläisen Suomen.



Venäjä on aikaisemmin kertonut suunnittelevansa Iskander-ohjusten viemistä Kaliningradiin vastauksena Yhdysvaltojen aikomuksiin sijoittaa Saksaan lisää ydinaseita ja sen valmistelemaan ohjuspuolustusjärjestelmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti