maanantai 31. lokakuuta 2016

Tulisijojen ja savuhormien puhdistus > nuohous...

Olen hetken aikaa ihmetellyt, että missä viipyy postilaatikkoon perinteisesti tuleva ilmoitus seuraavasta nuohousajankohdasta. Mietin jo, onko se mennyt mainosten mukana kierrätykseen.

Ei ilmeisesti, sillä luettuani alla olevaa tekstiä minun tehtävänä on ottaa yhteyttä nuohoojaan. Sen tein juuri hetki sitten sähköpostin välityksellä katsottuani vanhasta laskusta sähköpostiosoitteen.

Arvelen, että en ole ainoa, joka on "herännyt" asian suhteen, joten siksi tämä teksti on varmaan aiheellinen.
Mekin olemme aktiivisesti käyttäneet päärakennuksen varaavaa takkaa. Pikkupuolen tulisijat ovat olleet vähällä käytöllä.

Tekstinpätkä Palastuslaitos Lappi-sivuilta:

Nuohous

Lapin pelastuslaitoksen alueen kunnissa on käytössä piirinuohousjärjestelmä. Tämä tarkoittaa sitä, että suorittaakseen lakisääteisen velvoitteensa, on rakennuksen omistaja ja haltija velvollinen sopimaan nuohouksesta alueensa piirinuohoojan tai tämän palveluksessa olevan nuohoojan kanssa.

Nuohous on osa turvallisuuden valvontaa

Jos nuohooja havaitsee tulisijoissa ja savuhormeissa vikoja tai puutteita, joista voi aiheutua tulipalon vaara, hänen on ilmoitettava niistä kirjallisesti nuohottavan kohteen edustajalle ja pelastuslaitokselle. Jos nuohooja toteaa tikkaiden, kattokulkutien osien tai katon turvavarusteiden olevan sellaisessa kunnossa, ettei nuohoustyötä voida suorittaa turvallisesti, on hänen ilmoitettava myös niistä kirjallisesti nuohottavan kohteen edustajalle ja
pelastuslaitokselle.

Saako nuohota itse?

Tulisijojen ja savuhormien puhdistusta voi tehdä itse tarpeen mukaan, mutta lakisääteinen nuohous tulee suorittaa ammattipätevyyden omaavan nuohoojan (piirinuohooja) toimestaasetuksen määrittelemin väliajoin.

Nuohouksen valvonta

Lapin pelastuslaitoksen alueella nuohousta valvovat paikalliset pelastusviranomaiset. He ottavat vastaan palautetta nuohoustoiminnasta.

Nuohoojan yhteystiedot, määrävälit, päätökset ja oppaat:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti