sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Vain elämää loppuu, ja on aika julkistaa, kuka on syksyn itkuisin artisti...

Jo on aikakin > täysin epäaito ja teennäinen formaatti, jolla ihmiset saatiin toki koukutettua television ääreen.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Vain elämää loppuu, ja on aika julkistaa, kuka on syksyn itkuisin artisti

KUUKAUSILIITE  


VAIN ELÄMÄÄ on ollut tänäkin syksynä television katsotuin viihdeohjelma.
Perjantai-iltaisin miljoonayleisöjä Nelosella keräävä suosikki saattaa olla myös syksyn vihatuin tv-ohjelma, sillä kriittisten katsojien mielestä se sisältää sekä tuotesijoittelua että itkusijoittelua.
Itku on ollut sarjalle leimallista kaikilla kausilla. Tämän kauden esikoisitkut nähtiin ruudussa, kun ensimmäistä jaksoa eli Lauri Tähkän päivää oli kulunut 34 sekuntia. Itkusijoittelun huipennus nähtiin tämän viikon perjantaina esitetyssä seitsemännessä jaksossa eli Anna Puun päivässä, jossa artistit pyysivät jo ennen kuin Chisun esitys oli edes alkanut tuotantoryhmän jäsentä jakamaan heille tukon paperinenäliinoja.
No, paljonko sitä itkua oikeasti on ja kuka itkee eniten? Katsotaan. Pannaan kaikki seitsemän artistien päivää pyörimään ja otetaan sekuntikello käteen. Kello lähtee juoksemaan joka kerta, kun artisti alkaa ruudussa selvästi itkeä.
Tulos on selvä: Eniten jaksoissa kyynelehtii iskelmälaulaja Suvi Teräsniska, 3 minuuttia ja 15 sekuntia. Vähiten itkee muusikko Mikko Kuustonen, jolle kertyy itkeskelyaikaa 1 sekunti – joskin on tulkinnanvaraista, voiko hänen silmäkulmien hipaisujaan laskea itkuksi lainkaan.
Seitsemässä jaksossa artistit itkevät yhteensä 11 minuuttia ja 36 sekuntia. Kun sen suhteuttaa jaksojen kokonaiskestoon, 7 tuntiin, 33 minuuttiin ja 53 sekuntiin, tiedetään, että itkusijoittelua oli tällä kaudella 2,6 prosenttia ohjelma-ajasta.
Vain elämää -ohjelmasta nähdään ensi viikolla vielä kauden päätösjakso. Perjantaina esitetään artistien yhteispäivä.

Tulokset: Näin Vain elämää -ohjelmassa itkettiin
Suvi Teräsniska: 195 sekuntia
Mikael Gabriel: 127 sekuntia
Anna Puu: 109 sekuntia
Chisu: 98 sekuntia
Hector: 88 sekuntia
Lauri Tähkä: 78 sekuntia
Mikko Kuustonen: 1 sekunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti