keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Sankassa sumussa Ruotsin Haaparannalla tänään keskiviikkona 12.10.2016 puolelta päivin...

Kävimme sankassa sumussa Haaparannalla tänään keskiviikkona 12.10.2016 puolelta päivin...

Emme ole koskaan ajelleet Kemin ja Tornion väliä niin sankassa sumussa - edestakaisin - kuin tänään. Moottoritiellä oli aiheellisesti laskettu nopeus 80 km/h, tosin se ei aivan kaikkia ajoneuvoja näyttänyt koskevan.

Mennessämme Haaparannalle siellä oli sumu entistäkin sakeampaa. Niin sakeaa, että hädin tuskin näimme rajan pinnassa olevat rakennushankkeet. Eipä siellä näyttänyt kovin paljon tilanne entisestään muuttuneen. Toki monttu oli pumpattu tyhjäksi vedestä ja vähän maata tasoiteltu. Ainakin yksi kaivinkone näytti olevan kauha pystyssä montun reunalla - liikkumattomana. Muutakaan liikettä ei alueella näkynyt. Olivatko mahdollisesti ruokatunnilla - mene ja tiedä.

Tutut kauppakuviot lukuun ottamatta sitä, että IKEA jätettiin tänään väliin. Sen sijaan ajelimme Tornion puolelle ja kävimme Rajalla-kauppakeskuksessa - pitkästä aikaa. Vaimoni teki kauppakierroksen ja minä seurailin ihmisvilinää.

Käväisin katselemassa myös toista kerrosta. Näkökenttääni osui teksti: Aloita tässä jotain uutta, Rajalla.com/liiketila

Jonkin verran näytti olevan tyhjiä liiketiloja. Toivottavasti rajanpintaan löytyy uutta vetovoimaa viimeistään siinä vaiheessa, kun Haaparannan puoleiset rakennustyöt edistyvät.

Jossakin vilahti mainos, että Tornioon on sadellut Veikkauksen voittoja ihan häiriöksi saakka. 
Se aiheutti "heräteostoksen"! Pyysin kioskin myyjää arpomaan Eurojackpottia > yksi rivi...

Eläkeläisten porinaporukoita näytti olevan kiitettävän paljon alakerran penkeillä -
hyvä niin.

Otin mukaani uuden Lounais-Lappi-lehden ja HapTor-rajaton ja positiivinen paikallislehden, joka on minulle uusi tuttavuus. Tuleepahan yritettyä eräänlaista pakkoruotsia saman tien...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti