torstai 27. lokakuuta 2016

Suomen TV 1:n vaalitentti tänään torstaina 27.10.2016...

Kirjoitin 15.11.2015 Blogitekstin Superhuonosti johdettu A-Studio-ohjelma:

Ajattelin pitää kirjoittamisesta vapaapäivän, mutta näinhän siinä taas kävi erehdyttäni aukaisemaan tänään keskipäivällä Suomen TV 1-ohjelman.

Tunnen syvää, murheellista myötähäpeää kaikkia niitä suomalaisia kohtaan, jotka ovat tottuneet katselemaan hyvin johdettuja television keskusteluohjelmia.

En muista pitkään aikaan katselleeni - tosin tällä kerralla vain muutaman minuutin pätkän - niin superhuonosti johdettua A-studio-ohjelmaa. Kerta kaikkiaan niin kovaa ja aggressiivista päällepuhumista, että hävettää. Välillä kaiken lisäksi mentiin pahasti "sivuraiteille" varsinaisesta asiasta.

Ohjelman juontajilla ei ollut paras päivä/ilta ja paikalla olleet kansanedustajat, varsinkin naiskansanedustajat kävivät näkemässäni pätkässä turhan kovilla kierroksilla...
_____________________________________________________________________

Tänään torstaina 27.10.2016 kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat olivat koolla Ylen vaalitentissä > Kohti kuntavaaleja... 

Ylen "mainoksessa" todetaan: Vaalikeskustelu paljastaa, millä eväillä puolueet lähtevät kamppailemaan vallasta tulevissa kuntavaaleissa.

Juontajina olivat toimittajat Jan Andersson ja Johanna Vesikallio.

Tällä kerralla katselin aika-ajoin em. ohjelmaa olohuoneemme televisioruudulta, mutta kuuntelin sitä koko ajan viereisessä työhuoneessani pelatessani samanaikaisesti Veikkauksen livepelejä - tällä kerralla pääasiassa jalkapalloa yhden (1) euron panoksilla. Peleissä jäin lähes "omilleni"...

Tälläkään kerralla ohjelman juontajilla ei ollut paras iltapuhteensa. 

Minulle jäi mielikuva, että homma ei ollut aika-ajoin hanskassa. Heillä ei kerta kaikkiaan ollut ryhtiä johtaa jämäkästi keskustelua niin, että puolueiden puheenjohtajien päällepuhumiset, keskeytykset ja muu mesomainen olisivat loppununeet.

Ei ollut erityisen sivistynyttä otetta puheenjohtajillakaan. Tuntui siltä, että samojen asioiden jankkaamiseksi keskustelu meni välillä.

Työhuoneeseeni kuului välillä sellaista älämölöä, että osallistujien puolesta alkoi pakostakin hiukan jo hävettää. Tuskin edes juontajan nuijan kopautuksella - jos sellainen olisi ollut - asiaa olisi autettu.

Katseeeni osui kirjahyllyssäni olevaan jänisräikkään. Hätätilassa raskisin siitä luopua ja lähettää sen esim. Jan Anderssonille seuraaviin studio-ohjelmiin. Ohjelmiin, jotka liittyvät lähestyviin kuntavaaleihin.

Jänisräikästä pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että ostimme niitä vaimoni kanssa kaksi yksikköä parikymmentä vuotta sitten Tsekin Prahasta matkamuistoksi. Toisen olen jo antanut lahjaksi... 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti