tiistai 18. lokakuuta 2016

Sähköiset kokousvälineet ovat ongelma...


Kemin kaupungin siirtyessä aluksi kaupunginhallituksen osalta, sittemmin kaupunginvaltuuston osalta ja viimein pääsääntöisesti lautakuntienkin osalta "paperittomaan kokouskäytäntöön" oli odotettavissa ongelmia.

Kokouksissa on suuri houkutus räplätä tabletteja ja älypuhelimiakin - niistä ei ole sanktioita - toistaiseksi. Toivottavasti ei mennä "isoveli valvoo"-tyyppisen tilanteeseen, jossa seurataan kokoukseen osallistujan nettikäyttöä.

Ihminen - ei kukaan - voi keskittyä täysipainoisesti kahteen, puhumattakaan vielä useampaan asiaan yhtäaikaisesti. 
Joka muuta väittää, hän valehtelee. 
Siksi on vähintäänkin aiheellista käydä perinpohjainen keskustelu alla olevan artikkelin asiakokonaisuudesta. Avoimesti ja rehellisesti.



Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Kommentti: Ei näin, arvon valtuutetut


annemari.kallio@pohjolansanomat.fi
Kemin kaupunginvaltuuston kokous ei maanantaina mennyt ihan putkeen. Valtuustosta kantautuneet tiedot eivät lisää luottamusta päättäjiin tai demokratian toteutumiseen kuntatasolla.
Emme ole saaneet tarkkaa tietoa siitä, kuinka moni ottelua seurasi kesken istunnon. Sillä ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole väliä.
Väliä on sillä, että kaupunginvaltuutetut edustavat kokouksissa meitä kuntalaisia. Heidän pitäisi pystyä tekemään mahdollisimman viisaita ja kauaskatseisia päätöksiä kaupunkimme hyväksi.
Tämä tuskin on mahdollista, jos hallituksessa luetaan Aku Ankkaa ja valtuustossa seurataan Veikkausliigaa.
Kaupunginvaltuutetuilla on käytössään Kemin kaupungin heille maksamat työvälineet. Valtuutetut myös saavat korvauksen kokouksista, joissa istuvat.
Näin ollen me veronmaksajat rahoitimme osaltamme jalkapallofanien harrastusta.
Olen itsekin fani. PS Kemi on joukkueena tärkeä koko kaupungille, ja kaupunki on organisaationa hienosti tukenut Veikkausliigaan noussutta seuraa.
Niin tärkeä ottelu ei kuitenkaan ollut, että se menisi omassa arvojärjestyksessäni kaupungin talouden edelle. Mikäli kaupunginvaltuutetun arvojärjestys on toinen, hänen kannattaa varmaankin pyytää tilalleen varavaltuutettu.
Valtuustolähteiden mukaan pitkäaikainen jalkapallovaikuttaja Jukka Ikäläinen (sd.) ei seurannut peliä kesken kokouksen. Jos Jupe pystyi keskittymään politiikkaan, samaa odottaisi muiltakin valtuutetuilta.
Kirjoittaja on verkkotuottaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti