tiistai 4. lokakuuta 2016

Tarina nimeltään Prosentin voitolla....

Tunnustan, että pidän tarinoista. Mielellään luen ja/tai kuuntelen hyviä tarinoita. Itsekin yritän silloin tällöin sekä kirjoittaa että kertoa tarinoita sopivan tilaisuuden tullen. Tarinani ovat pääasiassa niin sanottuja tositarinoita...

Tarinoissa täytyy olla "se jokin", silloin se on erityisen mielenkiintoinen, puhumattakaan, että siitä löytyy opetuksellisia elementtejä.

Varmaan moni lukijoista on lukenut/kuullut tarinan "prosentin voitolla". Siitä on oletettavasti liikkeellä useita versioita. Joka ei ole asiasta tietoinen, niin kirjoitan sen lyhyen kaavan mukaan...

Tarina liittyy opiskelijaporukkaan, jolla oli tapana kokoontua muutaman vuoden välein muistelemaan menneitä ja vähän rentoutumaan.
Ihmetystä herätti erään kurssilaisen ainakin näennäisen huikea menestyminen työelämässä. Tiedettiin kertoa, että hänellä oli kelohonkamökkejä pohjoisessa, kiinteistöjä pääkaupunkiseudulla, lomaosakkeita ulkomailla, teki perheensä kanssa tämän tästä lomamatkoja useita kertoja vuodessa, jne. ja hän kaiken lisäksi saapui aina yhteiseen tapaamiseen uudenkarheella, tosikalliilla menopelillä puhumattakaan Armani-puvuista ja Rolex-kelloista.

Muut - ehkä hiukan kateellisinakin - päättivät ottaa asiasta vihdoinkin selvää. He työskentelivät pääasiassa samalla alalla myyntitehtävissä.

"Miten on mahdollista, että sinulla menee niin kovaa, kun me muut saamme elää kituuttaa selvitäksemme? Mikä on sinun myyntisalaisuutesi?" häneltä kysyttiin.

"Ei minulla mitään salaisuuksia ole, minä myyn prosentin voitolla." menestyjä totesi.
"Prosentin voitolla!" lähes parahtivat muut kurssilaiset. "Älä viitsi vedättää! Me myymme vähintään viiden-kymmenen prosentin voitolla."

"Kyllä! Prosentin voitolla: Minä ostan eurolla ja myyn kahdella!" hän vahvisti. 

Syvä hiljaisuus vallitsi kuulijoiden keskuudessa heidän muistellessaan, että matematiikka ei ollut menestyjän vahvimpia oppiaineita opiskeluaikaan...

Edellä kirjoitettu on ainakin sikäli tosi, että käytin sitä aika monta kertaa esimerkkinä työssä ollessani matematiikassa, kun käsittelimme prosenttilaskuja. Auttoiko em. tarina prosenttilaskun oppimisessa, se on asia erikseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti