maanantai 10. lokakuuta 2016

Venäjän Lavrov syyttää Yhdysvaltoja ryssävihasta – "Kansallinen turvallisuutemme uhattuna"...

Omilleen oman tiukasti kontrolloidun median - tässä tapauksessa television - kautta on helppo irrotella mitä tahansa.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on kova poika porisemaan tyyliin: "En minä mutta pojat!"

En muista lukeneeni/kuulleeni yhtään hänen lausuntoaan, "jyrinäänsä", jossa hän edes sivulauseessa mainitsisi, että nyt olemme tehneet virheen - pyydämme anteeksi tekojamme omalta - pimennossa pidettävältä kansaltamme - sekä erityisesti koko maailmalta...

Että mitäkö virheitä muka Venäjä on viime aikoina tehnyt? Äkkiseltään käy mielessäni ainakin seuraavaa:

Eurooppa ja Lähi-itä muuttuivat viimeistään vuoden 2014 jälkeen olennaisesti.
+ Krimin valloitus vastoin kansainvälistä oikeutta, kyseistä operaatiota ei ole sivistynyt maailma hyväksynyt eikä hyväksy. Se on tuomittu epäonnistumaan...
Kyseisen operaation alkuvaiheessa valjastettiin kaikki patologiset valehtelijat liikkeelle presidentti Vladimir Putinista lähtien. Silloin maailman mediassa muodostui käsite "pienistä, tunnuksettomista vihreistä miehistä" > venäläisistä sotilaista.
+ Itä-Ukrainan kapinallisten tukeminen, johon liittyy venäläisten sotilaiden ja sotakaluston operointi em. alueella.
+ Osa suvereenin valtion eli Ukrainan itärajaa on otettu valvontaan kapinallisten toimesta ja Venäjän tukemana.
+ Itä-Ukrainan jäätynynyt konflikti, joka merkitsee jatkuvaa jännitettä em. alueella ja järkevien rauhanponnisteluiden torpedointia..
+ Malesialaiskoneen alasampuminen Buk-ilmatorjuntaohjuksella, kyseisen operaation kaikki peittely-yritykset ovat surkeasti epäonnistuneet. Tässäkin yhteydessä ovat patologiset valehtelijat olleet aktiivia - onneksi turhaan.
+ Syyrian sotatoimet, nimenomaan Aleppon/Itä-Aleppon järjetön, raakalaismainen ja massiivinen pommittaminen Syyrian armeijan tukena. Kyseessä on sotarikos, joka liittyy siviilikohteiden > sairaaloiden, koulujen, tms. tuhoamiseen, jossa siviiliuhrien määrä on suuri. Mailma on tuominnut em. toimenpiteet.
+ Kyseiseen operaatioon liittyy YK:n avusturekkakaravaanin raukkamainen ja häikäilemätön tuhoaminen ilmaiskuin. Kyseinen teko on todistettu satelliittikuvien YK:n toimesta tapahtuneeksi. Edelliseen liittyvänä liuta patologisia valehtelijoita on taas ollut ansiokkaasti liikkeellä - onneksi turhaan... 
+ Tässä luettelossa Venäjän ilmavoimien tekemät ilmatilaloukkaukset ovat  En vaivaudu jatkamaan em. tyyppistä luetteloa pitempään.

Maailma on entistä enemmän solmussa. Suurvalloilla on ratkaiseva rooli solmukohtien avaamisessa.
USA, Venäjä, Kiina, Iran, Intia, Japani, Saksa, Ranska, Iso-Britannia,Turkki, jne. ovat maailmanrauhan takuumiehinä. 

YK on tällä hetkellä totaalivoimaton.


Mikä on Vladimir Putinin rooli meneillään olevassa prosessissa? Se on ratkaiseva, se on pakko tunnustaa.  

Ilmeisesti hänen näkemyksiään suoltavat maailman mediaan tutut venäläiset, patologiset valehtelijat: Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova,  Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov ja Leonid Slutski, josta on tulossa parlamentin alahuoneen uusi kansainvälisten asioiden komitean puheenjohtaja..

Niin ja tietysti virkansa puolesta ulkoministeri Sergei Lavrov.


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Venäjän Lavrov syyttää Yhdysvaltoja ryssävihasta – "Kansallinen turvallisuutemme uhattuna"

Ukrainan ja Syyrian konfliktit ovat saaneet Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteet natisemaan liitoksissaan.
Ulkomaat



Sergei Lavrov
Sergei LavrovEnnio Leanza / EPA
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on syyttänyt Yhdysvaltoja kasvavasta Venäjän vastaisesta vihamielisyydestä ja suoranaisesta ryssävihasta. Lavrov kertoi asiasta Venäjän valtion television haastattelussa.
– Olemme todenneet perustavanlaatuisen olosuhteiden muutoksen, joka liittyy määrätietoiseen ryssävihaan. Se muodostaa nykyään Yhdysvaltain Venäjän-politiikan ytimen, latasi Lavrov.

"Obaman hallinto on syypää"

Hänen mielestään syypää Venäjän ja Yhdysvaltojen nopeasti huonontuneisiin suhteisiin on presidentti Barack Obaman hallinto. Venäjän ja Yhdysvaltain välisiä suhteita ovat rasittaneet etenkin Ukrainan ja Syyrian konfliktit.
– Venäläisvastaisuus ei ole pelkkää retoriikkaa, vaan vihamielisiä tekoja, jotka todella vahingoittavat kansallisia etujamme ja muodostavat uhkan kansalliselle turvallisuudellemme.

"Vaarallisempaa kuin kylmä sota"

Lavrov luetteli televisiohaastattelussa joukon Yhdysvaltojen Venäjää kohtaan tekemiä vääryyksiä, jotka hänen mielestään ovat luoneet epäluottamuksen ilmapiiriä. Hän piti nykyistä ilmapiiriä osin vaarallisempana ja arvaamattomampana kuin kylmää sotaa.
Lavrovin luettelemiin vääryyksiin kuuluivat muun muassa Venäjän-vastaiset talouspakotteet ja sotilasliitto Naton hivuttautuminen lähemmäksi Venäjän rajoja.
Hän mainitsi myös kuulleensa, että Yhdysvaltain lainsäätäjät ovat kehottaneet Obamaa Syyrian hallituksen sotilaslentokenttien massiivisiin ilmapommituksiin. Tavoitteena olisi Syyrian ilmavoimien lamauttaminen.
– Se olisi erittäin vaarallista peliä. Venäjällähän, joka on Syyriassa maan legitiimin hallituksen kutsumana, on siellä ilmapuolustusjärjestelmiä, joilla se voi suojella etujaan.

"Yhdysvallat puuttuu sisäisiin asioihimme"

Venäjä jäädytti viikko siten Yhdysvaltain kanssa tekemänsä sopimuksen asekelpoisen plutoniumin muuntamisesta hyötykäyttöön. Sopimuksen jäädyttämistä perusteltiin Yhdysvaltain epäystävällisillä toimilla Venäjää kohtaan.
– Sopimus solmittiin, kun suhteemme olivat normaalit ja sivistyneet, kun kukaan ei yrittänyt puuttua toisen sisäisiin asioihin. Siinä on tapahtunut perustavanlaatuinen olosuhteiden muutos, sanoi Lavrov.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti