lauantai 15. lokakuuta 2016

Suomessa järjestetään iso Syyria-avustuskokous – sodan uhreja autetaan miljardeilla...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan - järjettömän sodan jälkihoitoa, laastarointia...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Suomessa järjestetään iso Syyria-avustuskokous – sodan uhreja autetaan miljardeilla

Helsinkiin tulossa alkuvuodesta YK:n ylintä avustusjohtoa kertomaan Syyrian avustamisesta.

ULKOMAAT  
ABDALRHMAN ISMAIL / REUTERS
Helsingin avustuskokouksessa on tarkoitus kertoa myös Syyrian pitkäaikaisesta avustamisesta. Kuvassa aleppolaiset tutkivat ilmaiskun tuhoja elokuussa.
Helsingin avustuskokouksessa on tarkoitus kertoa myös Syyrian pitkäaikaisesta avustamisesta. Kuvassa aleppolaiset tutkivat ilmaiskun tuhoja elokuussa.

SUOMESSA järjestään merkittävä Syyrian avustuskokous alkuvuodesta. Kokouspaikkana on Helsinki.
Helmikuussa Lontoossa järjestetyssä tapaamisessa kymmenet maat ja järjestöt lupautuivat auttamaan Syyrian sodan uhreja vajaalla kymmenellä miljardilla eurolla. Lontoossa Suomen lupaus Syyrialle oli yhteensä 25 miljoonaa euroa.
Suomessa järjestettävästä kokouksesta kerrottiin perjantaina, UNHCR:n johtajanFilippo Grandin Helsingin-vierailun yhteydessä.
DENIS BALIBOUSE / REUTERS
Filippo Grandi
Filippo Grandi
Grandin mukaan ”kyseessä on tärkeä ohjelma, jolle pitää antaa korkea profiili”.
”Olemme tästä hyvin iloisia”, Grandi sanoi Helsingissä.
HELSINGIN kokouksessa on tarkoitus kertoa siitä, kuinka Lontoossa luvatut varat tullaan käyttämään vuosina 2017 ja 2018. Kaupunkiin ovat tulossa YK:n pakolaisjärjestö UNHCR, kehitysjärjestö UNDP sekä humanitaarisen avun koordinointijärjestö OCHA.
Kokoukseen on mahdollisesti osallistumassa myös Pohjoismaiden ministereitä. Tilaisuutta isännöi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok).
”Olemme keskustelleet konferenssin isännöinnistä pohjoismaisten kumppaneidemme kanssa. Tämä on askel eteenpäin”, Mykkänen totesi perjantaina.
Ministerin mukaan neuvottelut avustuskonferenssista jatkuvat ensi viikolla.
KYSE ei ole yksin humanitaarisesta avusta sodan uhreille.
Varoja on tarkoitus suunnata myös sodan jälkeiseen aikaan sekä avustaa Syyrian lähimaita, joihin suurin osa sodan pakolaisista on paennut. Helsingissä YK:n järjestöt kertovat tarkemmista suunnitelmista.
Aloite kokouksen järjestämiseksi Helsingissä tuli ulkoministeriön mukaan UNDP:ltä.
SYYRIAN sota on jatkunut jo yli viisi vuotta. Sodassa on kuollut satojatuhansia ja miljoonat ovat joutuneet pakenemaan väkivaltaa.
Neuvottelut sodan päättymisestä eivät ole edenneet, eikä tulitauostakaan ole tietoa. Edellinen lyhyt tulitauko päättyi syyskuussa avustuskuljetuksen pommitukseen.
AMMAR ABDULLAH / REUTERS
Syyskuussa Syyriassa tehdyssä ilmaiskussa tuhoutunut UNHCR:n avustusrekka. Yhdysvallat on syyttänyt iskusta Venäjää.
Syyskuussa Syyriassa tehdyssä ilmaiskussa tuhoutunut UNHCR:n avustusrekka. Yhdysvallat on syyttänyt iskusta Venäjää.
Tulitauon päättymisen jälkeen Syyrian armeija aloitti Venäjän tuella massiivisen sotilasoperaation Itä-Aleppon takaisin valtaamiseksi kapinallisilta. Pommituksen kohteiksi ovat joutuneet muun muassa sairaalat sekä muut siviilikohteet. Kaupungissa on saarroksissa noin 250 000 ihmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti