keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Suomelta tervetullut "ulostulo" Syyrian sodasta - hyvä niin...

Melkein meni päiväkahvi "väärään kurkkuun" katsoessni alla oleva artikkelin otsikon ja lukiessani tekstin. Ensimmäinen ajatus oli:"Mistä nyt tuulee? Ei ainakaan idästä!" Jo tätä on tovin odoteltukin. Että mitäkö? Suomen tiukempaa suhtautumista Syyrian sotaan ja nimetä selkeästi myöhemmin todennäköisesti todettavat sotarikolliset > Syyrian tällä hetkellä vallassa oleva hallinto ja Venäjä.


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Suomen johto jyrkensi kantaansa: "Kaikki sotatoimet Syyriassa lopetettava"

Asiasta keskusteltiin tasavallan presidentin ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan tapaamisessa.
Syyria
Syyrialainen Abu Suobhi Ooyun tutkii pommituksissa tuhoutunutta kotiaan Doumassa
Syyrialainen Abu Suobhi Ooyun tutki pommituksissa tuhoutunutta kotiaan Doumassa syyskuussa.Mohammed Bandra / EPA
Suomi vaatii lopettamaan sotatoimet Syyriassa välittömästi. Syyrian tilanteesta keskusteltiin tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan tapaamisessa keskiviikkona.
Presidentti ja ministerivaliokunta myös jyrkensivät lausuntoaa Syyriasta todeten, että suurimman vastuun konfliktin kärjistymisestä kantavat Bashar al-Assadin hallinto ja Venäjä.
– Suomi pitää tärkeänä, että epäillyt sotarikokset tutkitaan ja syylliset saatetaan oikeudelliseen vastuuseen. Konfliktin osapuolten tulee välittömästi lopettaa sotatoimet, mahdollistaa humanitaarisen avun perillepääsy käytännössä sekä sitoutua edistämään Syyrian konfliktin ratkaisemista poliittisesti, tasavallan presidentti ja ministerivaliokunta toteavat tiedotteessaan.
Tapaamisessa keskusteltiin myös Suomen Nato-kumppanuudesta. Tasavallan presidentti ja ministerivaliokunta ilmoittavat pitävänsä tärkeänä, että Suomen Nato-kumppanuutta vahvistetaan edelleen ja EU-Nato-yhteistyön tiivistämistä tuetaan.
Lokakuun alussa tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ilmoittivat tuomitsevansa siviileihin ja siviilikohteisiin kohdistuvat sotatoimet Syyriassa. Myös muut länsimaat ovat arvostelleet voimakkaasti Venäjän ja al-Assadin hallinnon toimia Syyriassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti