sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Isis ajettiin maailmanlopun kylästä Syyriassa – Dabiqissa piti ennustuksen mukaan käydä viimeinen taisto muslimien ja lännen välillä...

Ajantasaa tämän päivän taisteluista, Turkki on aktiivinen sekä Syyrian että Irakin alueella.

Näyttää siltä, että Turkin sotakalustolle maarajat ovat avoimia. Syy lienee siinä, että taistelevia osapuolia on niin paljon, että kukaan ei täysin tiedä ketä vastaan kukin oikeastaan taistelee. Ilmeisesti ainoa yhteinen kohde on Isis...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Isis ajettiin maailmanlopun kylästä Syyriassa – Dabiqissa piti ennustuksen mukaan käydä viimeinen taisto muslimien ja lännen välillä

Kylän valtaus on jatkoa Turkin sotilasoperaatiolle, joka tähtää Isisin puhdistamiseen raja-alueelta.

ULKOMAAT 

TURKIN tukemat syyrialaiskapinalliset ovat vallanneet äärijärjestö Isisiltä Dabiqin maalaiskylän, jolla on erittäin tärkeä rooli järjestön propagandassa.
Turkin panssarivaunujen ja sotilaskoneiden tukemat kapinalliset valtasivat kylän varhain sunnuntaina Isisin taistelijoiden vetäydyttyä alueelta.
DABIQ ON profeetta Muhammedin suuhun laitetun perimätiedon mukaan paikka, jossa käydään viimeinen taistelu muslimien ja vääräuskoisten välillä. Ennustuksen mukaan muslimit voittavat taistelun.
Isis on käyttänyt myyttiä propagandassaan ahkerasti. Järjestö on myös perustanut Dabiqin nimeä kantavan englanninkielisen propagandalehden.
”Daeshin [Isisin] myytti suuresta Dabiqin taistelusta on lopussa”,Ahmed Osman, Vapaan Syyrian armeija -kapinallisryhmittymään kuuluvan Sultan Murad -ryhmän johtaja sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.
Ryhmä osallistui Dabiqin valtaukseen. Osmanin mukaan kapinalliset valtasivat myös Soranin naapurikylän.
Lue täältä HS:n ulkomaantoimittajan Jukka Huuskon kolumni Dabiqin merkityksestä Isisille ja järjestön viehtymyksestä lopun aikoihin.
DABIQILLA ei ole strategista merkitystä Isisille eikä sen vastaisille liittoumille. Kylän valtaus on kuitenkin jatkoa Turkin Syyriassa käynnistämälle Eufratin kilveksi -nimetylle sotilasoperaatiolle.
Elokuun loppupuolella aloitettu operaatio tähtää Turkin vastaisen Pohjois-Syyrian raja-alueen puhdistamiseen Isisin taistelijoista.
Isis on menettänyt paljon hallussaan olleita alueita sekä Syyriassa että Irakissa. Irakin joukot valmistautuvat parhaillaan maan pohjoisosissa sijaitsevan Mosulin valtaukseen, joka on viimeinen Isisin hallussa oleva merkittävä kaupunki Irakissa.
Turkki haluaa osallistua myös Mosulin valtaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti