maanantai 17. lokakuuta 2016

Venäjä lähettää lentotukialuksen Syyriaan – voimannäyttö Englannin kanaalissa?

Aivan turhaa ja turhanpäivästä uhoamista liikutella ainoaa lentotukialustaan ympäri maailman "näytöstyyliin". Toivottavasti lentokoneet Englannin kanaalissa - mikäli piipahtavat ilmassa - pysyvät kansainvälisissä lentotunneleissa. 

Alla olevassa artikkelissa todetaan:

Osasto lähti liikkeelle Murmanskin lähellä sijaitsevasta Severomorskin laivastotukikohdasta ja sen matkan arvioidaan kestävän kymmenisen päivää. 

____________________________

Enpä malta itse olla uhoamatta, että Severomorsk eli Venäjän pohjoisen laivaston tukikohtakaupunki - suljettu kaupunki - on tuttu paikka. Olen vaimoni kanssa käynyt siellä useita kertoja Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994- puitteissa. Ikimuistoisia matkoja! Mahdollisesti emme enää pääsisi siellä käymään, toisaalta kaikki on niin toisin vuoden 2014 jälkeen...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Venäjä lähettää lentotukialuksen Syyriaan – voimannäyttö Englannin kanaalissa?

Venäjä lisää sotavoimaansa Syyrian sodassa. Matkan varrella se voi osoittaa Venäjän sotilasmahtia Lontoon edustalla.
Ulkomaat





Lentotukialus Admiral Kuznetsov kuvattuna Murmanskissa 14. lokakuuta.
Lentotukialus Admiral Kuznetsov kuvattuna Murmanskissa 14. lokakuuta.Lev Fedoseyev / AOP

Venäjä on lähettänyt laivasto-osaston Syyrian sotaan. Osasto lähti liikkeelle Murmanskin lähellä sijaitsevasta Severomorskin laivastotukikohdasta ja sen matkan arvioidaan kestävän kymmenisen päivää.
Osaston lippulaiva on Venäjän ainoa lentotukialus Admiral Kuznetsov ja siihen kuuluu myös ydinkäyttöinen ohjusristeilija Pjotr Veliki [Pietari Suuri], kertoo saksalainen Der Spiegel -lehti.
Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti laivasto-osaston lähettämisestä Syyriaan viime kuussa. 

Admiral Kuznetsovin koneiden on määrä liittyä Syyrian sotatoimiin. Kun osasto saapuu perille, Venäjällä on Syyrian rannikolla toistakymmentä sota-alusta.
Laivasto-osasto arvioidaan höyryävän Englannin kanaalin läpi muutaman päivän kuluttua.
Britannian ulkoministeri Boris Johnson on suututtanut Venäjän vaatimalla, että Venäjän toimista Syyriassa on tehtävä sotarikostutkinta.
Tämän johdosta Britanniassa pelätään, että Venäjä saattaa käyttää laivasto-osastoaan sotilaallisen voimannäyttöön, kun se purjehtii Lontoon ohi. Lentotukialuksen koneet saattavat esimerkiksi tehdä harjoitushyökkäyksiä, kirjoittaa The Guardian -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti