keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Putin syyttää Ranskaa Venäjän omasta Syyria-vetosta: Ranska halusi ”lietsoa Venäjän vastaista hysteriaa”...

Jatko-osa sarjastamme: "En minä mutta pojat!" 

Edelliseen liittyvänä sen verran, että Venäjän presidentti oli viikkokausia täysin pimennossa, hänestä ei kuulunut mitään, mutta nyt hän laukoo päivittäin taas jotain "maata mullistavaa". Hän kiistatta osaa mediapelin = huomionherättämisen ja populismin.

Viimeisin lienee se, että hän on määrännyt hurskastellen kutsumaan Syyrian tilanteesta neuvottelun loppuviikosta. 

Nettilainaus Keskipohjanmaa-lehdestä:

Syyriasta neuvotellaan taas viikonloppuna
Syyrian tilanteesta neuvotellaan uudelleen tulevana viikonloppuna. Venäjä ilmoitti kutsuvansa Yhdysvallat ja alueen maita tapaamiseen Sveitsin Lausannessa lauantaina.
Yhdysvaltojen ulkoministeriö vahvisti, että ulkoministeri John Kerry osallistuu kokoukseen. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi uutiskanava CNN:lle, että neuvotteluihin on kutsuttu myös Turkki, Saudi-Arabia ja mahdollisesti Qatar.
Toinen kokous pidetään heti sunnuntaina Lontoossa, ilmoitti Yhdysvaltojen ulkoministeriö.
Venäjän ja länsimaiden suhteet ovat viime aikoina hyytyneet entistä viileämmiksi Syyrian tilanteen takia. Viikonlopun tapaamiset ovat ensimmäiset sen jälkeen, kun Yhdysvallat katkaisi neuvottelut Venäjän kanssa viime viikon maanantaina.

Toivottavasti lopputuloksena on edes Syyrian Itä-Aleppon osalta hetkellinen tulitauko ennen seuraavaa Syyrian/Venäjän massiivista pommitusta. Televisiokuvien perusteella Itä-Aleppossa on vielä muutama talo ehjänä...

Suora nettilainaus Helsingin Snomista hiukan tuuattuna:

Putin syyttää Ranskaa Venäjän omasta Syyria-vetosta: Ranska halusi ”lietsoa Venäjän vastaista hysteriaa”

Venäjän presidentin mukaan Ranska puski tulitaukoehdotuksen YK:n turvallisuusneuvostoon tarkoituksella ilman Venäjän esittämiä muutoksia, jotta Venäjä torjuisi sen.

ULKOMAAT 


VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin on kääntänyt Ranskan syyksi sen, että Venäjä esti viime viikolla ehdotuksen Syyrian tulitauosta YK:n turvallisuusneuvostossa.
Putinin mukaan Ranska puski tulitaukoehdotuksen turvaneuvoston käsiteltäväksi, vaikka tiesi ettei se täysin tyydyttänyt Venäjää. Putinin mukaan Ranska teki niin tarkoituksella, tietäen että Venäjä estäisi ehdotuksen veto-oikeudellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti