tiistai 11. lokakuuta 2016

Putin perui matkansa Ranskaan – taustalla Venäjän ja Ranskan kiista Syyriasta > välttyi nöyryytykseltä...

Venäjän presidentti Putin välttyi nöyryytykseltä Ranskassa/Pariisissa, sillä Ranskan presidetti Hollande ei todennäköisesti olisi ollut valmis lainkaan tapaamaan Syyrian sodan "veteraania".
Mitä ihmeen "veteraania"? Venäjä - presidentin ohjeistamana - on käyttänyt YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa veto-oikeutta. Kirottua veto-oikeutta!
Viimeisin oli jo viides kerta Syyrian sodan aikana, kun Venäjä on käyttänyt vaikutusvaltaansa sodan pitkittämiseksi. 
Syyrian sodassa on kuollut jo yli 300 000 ihmistä. Venäjä on turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen.
Milloin Syyriassa menee 500 000 eli puolen miljoonan kuolleen ihmisen raja rikki? Jos se menee rikki, silloin 1 000 000 eli mijoonan kuolleen ihmisen raja on murheellisen todennäköinen... 

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Putin perui matkansa Ranskaan – taustalla Venäjän ja Ranskan kiista Syyriasta

Ranskan presidentti Hollande olisi suostunut tapaamaan Putinin vain Syyria-keskustelujen puitteissa.

ULKOMAAT  
POOL
Ranskan presidentti François Hollande harkitsee, tapaako hän kollegansa Vladimir Putinin ensi viikolla Pariisissa. Hollanden mielestä Venäjä pitää saada vastuuseen Aleppon pommittamisesta.
Ranskan presidentti François Hollande harkitsee, tapaako hän kollegansa Vladimir Putinin ensi viikolla Pariisissa. Hollanden mielestä Venäjä pitää saada vastuuseen Aleppon pommittamisesta.

VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin on perunut ensi viikolle suunnitellun matkansa Pariisiin, Kreml tiedotti tiistaina.
Peruutus tuli sen jälkeen, kun Ranskan presidentti François Hollande oli empinyt julkisesti Venäjän presidentin tapaamista ja väläytellyt mahdollisuutta haastaa Venäjä kansainväliseen oikeuteen Syyrian pommitusten takia.
”Presidentti on päättänyt perua vierailun”, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille uutistoimisto AFP:n mukaan.
Peskovin mukaan Putin on valmis vierailuun heti kun se sopii presidentti Hollandelle.
”Odotamme sitä, että tämä sopiva hetki koittaa.”
PUTININ OLI määrä tulla Pariisiin ensi viikon keskiviikkona vihkimään käyttöön uusi Eiffel-tornin lähellä sijaitseva ortodoksikirkko ja vierailemaan venäläisessä taidenäyttelyssä. Venäjä odotti, että presidentti Putin tapaisi matkan aikana myös presidentti Hollanden.
Hollande kuitenkin ilmoitti, että hän suostuu tapaamaan Putinin vain Syyria-keskustelujen merkeissä.
”Tein selväksi herra Putinille, että jos hän tulee Pariisiin, en osallistu hänen kanssaan mihinkään seremonioihin, mutta olen valmis jatkamaan keskustelua Syyriasta”, Hollande sanoi Strasbourgissa tiistaina uutistoimisto Reutersin mukaan.
RANSKA on etsinyt keinoja, miten Venäjää voisi painostaa yhteistyöhön Syyrian sodan lopettamiseksi. Venäjä esti viime viikolla veto-oikeudellaan YK:n turvallisuusneuvostossa ehdotuksen Aleppon tulitauosta.
Se oli jo viides kerta Syyrian sodan aikana, kun Venäjä on käyttänyt vaikutusvaltaansa sodan pitkittämiseksi. Syyrian sodassa on kuollut jo yli 300 000 ihmistä. Venäjä on turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen.
HOLLANDE väläytti maanantaina Venäjän haastamista kansainvälisen oikeuden eteen. Hollande totesi ranskalaisen tv-kanavan TMC:n haastattelussa, että Syyrian suurimman kaupungin Aleppon pommitukset ovat sotarikoksia, joiden tekijät pitää saada vastuuseen.
Aleppoa pommittavat Syyrian hallituksen joukot Venäjän tuella. Pommitusten kohteina on ollut muun muassa sairaaloita ja avustuskuljetuksia.
”Aleppon tapahtumat ovat sotarikoksia. Tällaiset rikokset kuuluvat Kansainvälisen rikostuomioistuimen vastuulle. Ne, jotka ovat näiden rikosten takana, joutuvat myös vastaamaan niistä. Nämä verilöylyt pitää pysäyttää”, Hollande totesi.
Venäjä ja Syyria ovat allekirjoittaneet Kansainvälisen rikostuomioistuimen perustamissopimuksen, mutta kumpikaan niistä ei ole ratifioinut sopimusta.
Sopimuksen ulkopuolelle jättäytyneiden valtioiden tuomitseminen Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa on epätodennäköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti