keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Kalix saa oman “Sammon” Lapin turisteille...

Kyllähän tuonne Perämeren jäille kaksi matkailumurtajaa hyvin sopii, mikäli halukkaita jatkossakin riittää.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Kalix saa oman “Sammon” Lapin turisteille

Kilpailevalle turistijäänmurtajalle Ruotsiin turistit kuljetetaan bussikyydillä Rovaniemeltä. 2000 matkaa on jo varattu tulevalle talvikaudelle.

TUNTEMATON
Sari Pelttari-Heikka 

Vuonna 1976 valmistettu jäänmurtaja Polar Explorer valmistautuu ensimmäiselle turistiristeilylle joulukuun puolivälissä. Perämeren jäissä turisteja kuljettava jäänmurtaja seilaa Suomen rannikon sijaan Ruotsin rannikolla. Aluksen kotisatamaksi on tulossa Kalixin Karlsborg.
Torstaina julkistettu Pohjois-Ruotsin matkailupiiriä mullistava yhteistyö on Suomessa Rovaniemellä toimivan Polar Explorer –yrityksen järjestely. Yrittäjät Olga Robacha ja Alon Robach pyrkivät järjestelyllä saamaan osan kaukoidästä tulevasta jouluturistivirrasta.
Pohjois-Ruotsin uudeksi turistikohteeksi mielivälle jäänmurtajalle tehdään Puolassa kuivatelakalla viimeisiä muutostöitä. Matkajärjestäjät mainostavat jäänmurtajaa Perämeren isoimmaksi turistijäänmurtajaksi, sillä siinä on kymmenen matkustajapaikkaa enemmän kuin Kemin Sammossa.
Olga Robacha esitteli Kalixissa yrityksensä suunnitelmia yhteistyötahoille ja kunnalle.
– 2000 varausta on jo olemassa tulevalle talvelle. Ihmisillä on kiinnostusta jäämurtajaristeilyille, eikä kaikille riitä tilaa aiemmilla toimijoilla. Kiinnostusta on niin paljon, että varmasti asiakkaita riittää. Olemme perustaneet tämän jäänmurtajaristeilyitä järjestävän yrityksen viime vuonna. Asiakkaat ovat osin meidän aiempien yhteistyötahojen kautta.
Yrittäjä Olga Robachalla on 15 vuoden kokemus matkailualalta pohjoisessa. Tulevalle kaudelle varauksia on tullut muun muassa Kiinasta, Hong Kongista, Indonesiasta ja Israelista.
– Rovaniemi on koko matkailu-Suomen pääkaupunki. Ihmiset haluavat yhdistää lomaansa mahdollisimman monta kokemusta, mutta eivät välttämättä halua muuttaa kaupungista toiseen muutaman päivän mittaisen lomansa aikana. Ongelmaksi voi muodostua, ettei monella pohjoisen paikkakunnalla ole tarjolla riittävän tasokkaita hotellihuoneita. Jos ihmiset maksavat Rovaniemellä viiden tähden hotellista, eivät he halua siirtyä muuallakaan vaatimattomamman tason majoitukseen, Robacha sanoo.
Robacha laskee usealle kaukoturistille olevan merkitystä, että he saavat samalla käynnin Ruotsiin.
– Kaukaa tulevat matkailijat saavat samalla vielä yhden maan käytyä. Etäisyys ei ole ongelma, sillä itse risteily kestää kolmisen tuntia. Päivässä saadaan helposti koko retki tehtyä, Olga Robacha sanoo.
Uuden risteily-yrityksen taustalla on Robachan yrityksen lisäksi varustamoammattilaisia.
– Me olemme matkailualan ihmisiä. Meidän taidot eivät riitä laivoihin, joten siitä puolesta huolehtivat Marin Groupin ihmiset.
Pohjois-Ruotsin matkailujärjestöt laskevat Polar Explorerin olevan kaivattu lisä Kalixin turismille.
– Tämä on vasta lähtölaukaus sille talviturismistrategiassa, jota olemme Itä-Norrbottenin osalle suunnittelemassa, vahvistivat Heart of Lapland, Gränsresor, Kalixin kunta ja matkailuyrittäjät yhteisessä tiedotteessaan.
LUKUJA

Polar Explorer

Rakennettu: 1976, kunnostettu vuonna 1991
Matkustajia: 160
Pituus: 78 m
Leveys: 14 m
Jääluokka 1A
Kotisatama: Kalix Karlsborg.
Aiemmin ollut töissä öljykentillä.
Laivan omistaa Marin Group.
Kaukaa tulevat matkailijat saavat samalla vielä yhden maan eli Ruotsin käytyä.
Olga Robacha
Matkailuyrittäjä
Rovaniemi on koko matkailu-Suomen pääkaupunki. Ihmiset haluavat yhdistää lomaansa mahdollisimman monta kokemusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti