maanantai 10. lokakuuta 2016

Hans Backe ei antanut arvoa heikolle tilastolle: “Näillä numeroilla ei ole mitään merkitystä”...

Alla olevassa artikkelissa todetaan:
Pelin toisella jaksolla meillä oli muutama puolittainen maalipaikka. Vaikka tilastoissa ei ole yhtään laukausta maalia kohti, näillä numeroilla ei ole mitään merkitystä. Ammuimme yli ja aika monta vetoamme blokattiin, Backe totesi.
_______________________________________________________________________
Totta! Kyseessä olivat pääsääntöisesti edesmenneen takavuosikymmenien, intohimoisen kemiläisjalkapallofanin mainitsemat "kivimies Surakaisen potkut", jotka kuulemma menivät taivaan tuuliin - maalin yli ja ohi...

Seurasin alla mainitun ottelun televisiosta, samoin kuin aikanaan Suomen loppuminuuteiltaan surullisen kuuluisan jalkapallomaajoukkueen ottelun Islannissa. Kyllä Suomellakin oli molemmissa otteluissa omat vahvat hetkensä, mutta maalinteko nimenomaan viimeisessä kotiottelussa oli kiven takana.
Mutta eiköhän se siitä, kun "varamiehisyyttä" päästään hiukan purkamaan...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Hans Backe ei antanut arvoa heikolle tilastolle: “Näillä numeroilla ei ole mitään merkitystä”

JUKKA RITOLA
Hans Backe ja Markku Kanerva yrittivät ohjata Suomen peliä kentän laidalla.
Esa MaaranenAlma Media
Suomen maajoukkueen päävalmentajan Hans Backen mielestä Kroatia sai liikaa tasoitusta Huuhkajien kolmannessa MM-karsintaottelussa Ratinan stadionilla.
– Meillä oli suuria vaikeuksia ensimmäisen 20 minuutin aikana, kun Kroatia teki ottelun voittomaalin. Kun vastassa oli maailmanluokan joukkue, meidän seitsemän avauskokoonpanon miehen puuttuminen näkyi selvästi. Kaiken tämän lisäksi meillä oli vielä Roman Eremenkon tapaus, Backe totesi toisen peräkkäisen tappion jälkeen.
Kolmen MM-karsintaottelun jälkeen Suomella on koossa yksi piste.
– Pelaajien asenne oli kohdallaan. Tappiosta huolimatta olen tyytyväinen poikien esitykseen, Backe jatkoi.
Karsintojen ensimmäisen tappion jälkeen ruotsalaisvalmentaja vaihtoi Suomen taktiikkaa ja esimerkiksi joukkueen kapteeni Niklas Moisander pelasi keskikentällä.
– Tarvitsimme puolustuslinjaan isoja miehiä, koska Kroatialla oli kärjessä kova maalintekijä Mario Mandzukic. Olen aina halunnut kokeilla Moisanderia keskialueella. Hän on hyvä syöttäjä, Backe kertoi.
Kroatia ratkaisi ottelun Mandzukicin avausjakson maalilla. Juventuksen kookas kärkipelaaja on tehnyt kahdessa peräkkäisessä MM-karsintaottelussa yhteensä neljä maalia.
– Pelin toisella jaksolla meillä oli muutama puolittainen maalipaikka. Vaikka tilastoissa ei ole yhtään laukausta maalia kohti, näillä numeroilla ei ole mitään merkitystä. Ammuimme yli ja aika monta vetoamme blokattiin, Backe totesi.
Kroatian päävalmentaja Ante Cacic oli selvästi tyytyväinen maalin voittoon Ratinan stadionilla.
– Kaksi vierasvoittoa peräkkäisissä otteluissa ei ole huono saavutus. Suomi puolusti urhollisesti. Peli ei ollut meille helppo, Cacic sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti