lauantai 19. joulukuuta 2015

Vai että ihan älylompakko?

Lompakko, jota ei voi varastaa! Hmmmmmmmmmmmm...soppii eppäillä! Väitetään, että rikolliset, tässä tapauksessa taskuvarkaat ovat aina askeleen edellä kehittämillään tempuilla. Ettei vaan tässäkin ole niin tapahtunut...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Hollannissa kehitettiin lompakko, jota ei voi varastaa

Hollannissa kehitettiin lompakko, jota ei voi varastaa
Tässäkin, niin kuin monessa muussa asiassa, turvauduttiin langattomaan teknologiaan.
Lompakon kadottaminen on aina valtava sokki. Siitä aiheutuu sekä taloudellisia tappioita että vaivaa, kun esimerkiksi kortit on kuoletettava.
Rotterdamilaiset tutkijat väittävät nyt ratkaisseensa tämän ihmiskuntaa vaivanneen ongelman älylompakolla, jossa käytetään langatonta teknologiaa. Tutkijoiden mukaan lompakko ja sen sisältö ovat ”sataprosenttisesti turvassa”.
Keksintö perustuu Bluetooth 4.0 –teknologiaan ja sovellukseen nimeltä Protag. Sovellus toimii Android- ja Apple-ympäristöissä. Järjestelmässä lompakko hälyttää, jos se on katoamassa.
Siten se voidaan paikantaa hetkessä.
Toiminnaltaan samanlaisia ovat sovellukset nimeltä Walli ja SmartWallit, jotka ilmoittavat käyttäjälle, jos hän esimerkiksi unohtaa lompakon pöydälle. Tällöin käyttäjä saa erillisen hälytyksen lompakon katoamisajasta ja –paikasta.
Järjestelmään on liitetty myös GPS mielenkiintoisella tavalla. Jos joku toinen järjestelmän käyttäjä on kuuluvuusalueella ja saa ilmoituksen kadonneesta lompakosta, lompakon omistaja saa siitä ilmoituksen ja voi olla yhteydessä alkuperäisen ilmoituksen saajaan.
Lompakossa olevat kortitkin Ekster suojaa alumiinisella kotelolla. Tämä estää nykykorteissa yleistyneiden RFID / NFC -teknologioiden tietojen varastamisen etänä.

Eksteriin kuuluu erittäin ohut lompakko ja korttipaikka.
Paketissa on myös ohut USB-laturi, jonka antamalla virralla ”tracker” toimii puoli vuotta.

Ekster on käynnistänyt Kickstarter-joukkorahoituskampanjan tuodakseen tuotteen markkinoille.
Lompakkoon mahtuu 12 korttia, kolikot ja avaimet. RFID-suojan se tarjoaa viidelle kortille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti