lauantai 26. joulukuuta 2015

Taas on yksi kapinallisjohtaja sotapelistä poissa - entä sitten ...

Syyrian nykyisissä, kaaosmaisissa ja sekavissa olosuhteissa eri kapinallisrymien johtajista ei ole pulaa. Poistuneiden marttyyrien tilalle putkahtaa uusia johtajia kuin sieniä sateella. Murheellisinta em. tyyppisissä täsmäpommituksissa on se tosiasia, että yhden johtajan eliminoimiseksi kuolee samalla runsaasti viattomia siviilejä puhumattakaan materiaalituhoista.

Ainoa pelastus tilanteeseen on alkuvuodesta käynnistyvät rauhanneuvottelut/tulitauko - jos ne toteutuvat...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Ilmaisku tappoi merkittävän Syyrian hallinnon vastaisen komentajan

ULKOMAAT 
AMMAR ABDULLAH / REUTERS
Venäjä on tehnyt Syyriaan useita ilmaiskuja. Joulukuun 21. päivänä avustustyöntekijät etsivät eloonjääneitä Venäjän edellisenä päivänä tekemässä ilmaiskussa tuhoutuneen talon raunioista.
Venäjä on tehnyt Syyriaan useita ilmaiskuja. Joulukuun 21. päivänä avustustyöntekijät etsivät eloonjääneitä Venäjän edellisenä päivänä tekemässä ilmaiskussa tuhoutuneen talon raunioista.

Syyriassa diktaattori Bashar al-Assadin vastaisen Jaish al-Islam -vallankumousryhmittymän johtaja Zahran Alloush on kuollut ilmaiskussa. Asiasta kertoivat uutistoimistot, ja al-Assadin valtionhallinnon viestimet vahvistivat kuoleman.
Ilmaisku tehtiin perjantaina alkuillasta pääkaupunki Damaskoksen itäosaan. Hallintoa vastustavia ryhmiä lähellä toimiva Syrian Observatory For Human Rights -järjestö kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että iskussa kuoli myös viisi muuta järjestön johtajaa.
Syyrian valtionkanavat kertoivat iskusta, mutta eivät kertoneet sen tekijää. Uutiskanava al-Jazeeran mukaan iskun teki Venäjän armeija.
Jaish al-Islam -ryhmittymällä tiedetään olleen aiemmin yhteyksiä ja sympatioita terroristijärjestö Isisiin, mutta AFP:n mukaan ryhmä on viime aikoina ottanut poliittisesti maltillisemman suunnan.
Jaish al-Islam ei ole halunnut liittyä al-Assadin vastaiseen Free Syrian Army -rintamaan, mutta nyt surmattu johtaja Alloush on esittänyt, että alaviittien uskonnollinen ryhmä on ”pahempia vääräuskoisia kuin juutalaiset tai kristityt”. Diktaattori al-Assad on alaviitti.
Keväällä 2015 Alloush kuitenkin pehmensi näkemyksiään ja totesi muun muassa islamilaisen valtion perustamisesta Syyriaan, että kansalaiset päättävät itse, millaisen valtiomuodon haluavat.
Jaysh al-Islam (Islamin armeija) Alloushin mukaan noin 10 000 taistelijan vahvuinen Damaskoksen ympäristössä. Lisäksi sillä on 7 000 taistelijaa muualla Syyriassa.
Alloushilla oli islamilaisen lain korkeakoulututkinto Saudi-Arabiasta. Hän oli kuollessaan 44-vuotias.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti