perjantai 18. joulukuuta 2015

Lähitulevaisuuden "ilmanmyyntimiljonäärejä" Kanadasta...


Vitsistä alkunsa saanut yritys myy kanadalaista ilmaa 14 eurolla pullo.


Ilmansaasteiden sumentama näkymä Pekingissä 1. joulukuuta 2015.
Ilmansaasteiden sumentama näkymä Pekingissä 1. joulukuuta 2015. Kuva: Wang Zhao / AFP

Kanadalainen pullotettua ilmaa myyvä yritys on löytänyt tuotteelleen tuottoisat markkinat ilmansaasteiden kanssa kamppailevasta Kiinasta.
Vitality Air -yrityksen toinen perustaja Moses Lam sanoo brittilehti Telegraphin haastattelussa, että ensimmäinen Kiinaan toimitettu 500 pullon lasti myi loppuun neljässä päivässä.
Lamin mukaan uusi 4 000 ilmapullon lasti on matkalla Kiinaan, mutta suuri osa pulloista on jo varattu.
Lam kertoo, että yritys sai alkunsa vitsistä: hän ja toinen perustaja Troy Paquette myivät verkkohuutokauppa eBayssä kaksi ilmaa sisältävää muovipussia ja tajusivat, että niille on kysyntää.
Telegraphin mukaan 7,7 litran kanisteri Banffin kansallispuistossa pullotettua ilmaa maksaa Kiinassa noin sata yuania eli runsaat 14 euroa, mikä on 50 kertaa enemmän kuin mineraalivesipullo.
Vitality Air alkoi myydä pullotettua ilmaa Kiinassa alle kaksi kuukautta sitten. Troy Paquette kertoo Fortune-lehdelle, että sitä ennen ilmaa myytiin keskimäärin kolme tai neljä pulloa kuussa, mutta nyt kysyntä on kasvanut valtavasti.
Yrityksen Kiinan-edustaja Harrison Wang sanoo Telegraphille, että heidän asiakkaansa ovat enimmäkseen varakkaita kiinalaisnaisia, jotka ostavat ilmaa perheilleen tai lahjaksi. Hänen mukaansa myös vanhusten hoitokodit ja korkeatasoiset yökerhot ovat tilanneet pulloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti