maanantai 21. joulukuuta 2015

Tosi tarina Torni > Hotelli Torni Helsinki...

Katselin Yle Areenalta dokumenttiohjelman Hotelli Tornista Helsingissä. Mielenkiintoinen ohjelma - suosittelen...

Ohjelmasta tuli mieleen - tositarina - omista kokemuksistani 1970-luvun puolesta välistä. 

Asuin siihen maailman aikaan Imatralla ja aloittelin ammattiyhdistysuraani. Insinööriliiton toimisto oli Yrjönkadulla, jonne olimme tulleet pitämään todennäköisesti AOI/IL-yhteistyökokousta. AOI otti ensiaskelia Insinööriliiton suojissa. Siihen aikaan "kansan karttuisassa suussa" todettiin, että Insinööriliitossa vaikutti kolme kovaa koota: Koistinen, Kurki ja Kokka.
Näistä viimeisimmän eli Esa Kokan kanssa vaihdoin muutaman sanan marraskuun loppupuolella Insinööriliiton syysedustajakokouksessa Helsingissä. Mukava tapaaminen...

Niin itse asiaan
Kokouksen päätteeksi junakyytiä Imatralle odotellessani menin "tappamaan aikaa" Tornin baariin, jonkun IL:n "ison pojan" ohjeistamana ja seurana.

Mahdollisesti tilasimme oluet ja kävimme läpi toteutuneen kokouksen antia. Kuulin takaani matalanmöreän, tutun tuntuisen miesäänen. Vilkaisin taakseni ja kukapa muu siellä olikaan kuin Ahti Karjalainen, jonka seurassa oli Kaarlo Pitsinki.

Näillä herroilla oli tuhdimpaa ainetta kuin olutta laseissa - ettei vaan ollut viskiä. Mikäli oikein muistan, väitettiin, että kumpikaan em. henkilöistä ei niin sanotusti "lasiin sylkäissyt"...

Tähän voin lisätä entisen opettajakollegani sanat:"Ja tämä on taivahan tosi!"


Pätkä Wikipediatekstiä:

Ahti Karjalainen

Ahti Kalle Samuli Karjalainen (10. helmikuuta 1923 Hirvensalmi – 7. syyskuuta 1990 Helsinki) oli maalaisliittolainen ja keskustapuoluelainen poliitikko, kahden hallituksen pääministeri sekä pitkäaikainen ulkoministeri. Karjalainen tunnettiin erityisesti hyvistä idänsuhteistaan.

Kaarlo Pitsinki
Kaarlo Vilhelmi Pitsinki (27. joulukuuta 1923 Kemi – 26. elokuuta 2015 Helsinki) oli suomalainen sosiaalidemokraattinen poliitikko, joka toimi Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen (SDP) puoluesihteerinä vuosina 1957–1966 ja Uudenmaan läänin maaherrana vuosina 1966–1982. Hän oli myös kansanedustajana vuosina 1958–1966. SDP:ssä Pitsinki edusti puolueen oikeaa laitaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti