maanantai 14. joulukuuta 2015

Mikä on totuus Egyptin lentoturmassa...

Mitäpä tuohon sanomaan/kirjoittamaan - traaginen tapaus...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Egypti: Terrorismista ei näyttöä venäläisen matkustajakoneen tuhossa

Egyptin ilmailuministeriö ilmoitti saaneensa valmiiksi alustavan raportin turmasta, jossa kuoli 224 ihmistä koneen syöksyttyä maahan Pohjois-Siinailla.

ULKOMAAT  

Egypti
 jatkoi maanantaina linjallaan, jonka mukaan terroristeilla ei ollut roolia venäläisen matkustajakoneen tuhossa lokakuussa.
MOHAMED ABD EL GHANY / REUTERS
Egyptiläinen sotilaskopteri lensi tuhoutuneen venäläiskoneen yläpuolella marraskuussa Siinailla.
Egyptiläinen sotilaskopteri lensi tuhoutuneen venäläiskoneen yläpuolella marraskuussa Siinailla.
Maanantaina Egyptin ilmailuministeriö ilmoitti saaneensa valmiiksi alustavan raportin turmasta, jossa kuoli 224 ihmistä koneen syöksyttyä maahan Pohjois-Siinailla.
”Tekninen tutkintakomitea ei ole vielä löytänyt mitään näyttöä laittomasta sekaantumisesta tai terroristisista toimista”, ministeriö tiedotti uutistoimisto Reutersin mukaan.
Terroristijärjestö Isis Siinailla ilmoitti olevansa turman taustalla heti 31. lokakuuta, kun kone oli aikaisin aamulla pudonnut. Se ilmoitti teon olleen kosto Venäjän syyskuussa aloittamasta operaatiosta Syyriassa.
Venäjä kiisti pitkään epäilyt terrorismista, vaikka monet länsimaat kertoivat julkisesti epäilevänsä terrorismia. Venäjäkin keskeytti lennot Egyptiin.
Marraskuun puolivälissä pian Pariisin terrori-iskujen jälkeen Venäjä kuitenkin ilmoitti epäilevänsä terrorismia syyksi turmaan. Samalla se tehosti ilmaiskujaan Syyriassa.
Venäjä myös alkoi iskeä aiempaa useammin äärijärjestö Isisin kohteisiin. Aiemmin se oli kriitikoiden mukaan iskenyt pääasiassa muita Syyrian presidentin Bashar al-Assadin vastustajia vastaan. 
Kone katosi yllättäen tutkalta
Venäläisen Kogalymavian kone nousi Sharm el-Sheikhistä lauantaina 31. lokakuuta vähän ennen aamukuutta. Parinkymmenen minuutin kuluttua kone ei ottanut yhteyttä Larnakan lennonjohtoon Kyproksella, kuten sen olisi pitänyt. Pari minuuttia tämän jälkeen kone syöksyi maahan.
Egyptin siviili-ilmailuministeriön mukaan kone oli 9 400 metrin korkeudessa, kun se katosi tutkalta. Kone oli siis lähes matkalentokorkeudessa.
Turmakoneella oli ikää runsaat 18 vuotta. Kone oli ollut aiemmin muun muassa turkkilaisen, syyrialaisen ja saudiarabialaisen lentoyhtiön käytössä. Kone läpäisi lentoyhtiön mukaan turvallisuustestit viime vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti