maanantai 14. joulukuuta 2015

Ruoka- ja talkoojuomaksi kakspistekasia...

Söin hetki sitten neljäneksen vaimoni eilen tekemästä erinomaisesta pizzasta, ruokajuomaksi rasvattoman maidon asemesta otin poikkeuksellisesti tölkillisen kakspistekasia. Siinä ei nyt mitään ihmeellistä ole mutta...

Keittiön ruokapöydän ääressä kävi ajatuksissa - mitäpä muuta kuin - eräät takavuosikymmenien tapahtumat.

Purin lähinaapurista kauan sitten pienen hirsitalon. Kerroin purkuaikeistani "metsuriystävälleni". Kerroin järjestäväni pienen purkutalkoon asiaan liittyvänä, johon pohdiskelin perinteisiä talkoojuomia. Vaimoni oli luvannut järjestää ruokapuolen.
Ystäväni sanoi välittömästi: "Käy hakemassa Haaparanalta pari-kolme pakettia kakspistekasia ja paketti siideriä! Kakspistekasi on hyvää talkoojuomaa, sillä tölkillisen voi automieskin ottaa eikä tarvitse mietiskellä promilleja."

Tein työtä käskettyä.

Aikanaan talkoomiehinä oli muun muassa pari omaa oppilastani ja varsinaisen konepurkutyön hoiti ammattitaitoisesti opettajakollegani, jolla oli traktori lisävarusteena tartuntakoura ja tukeva peräkärry.
Homma onnistui täydellisesti, hirret ja kattoristikot siirtyivät tontillemme nättiin pinoon. Työn jälkeen istuskelimme hetken aikaa päärakennuksen terassilla eväitä ja juomia nautiskellen.

Hirsipinon paikkakin vielä myöhemmin muuttui käsipelillä. Loppujen lopuksi osa hirsistä myytiin, osa poltettiin päärakennuksemme takassa, samoin kattoristikot...

Kerroin myöhemmin oppilailleni kakspistekasi-ostoreissustani Haaparannalle. Sain heiltä välittömäst palautetta asiasta. Olin maksanut ylihintaa. Sain erinomaista ohjeistusta todella halvasta ostopaikasta - hyvä niin.

Oikeastaan siitä lähtien Haaparannalla käydessämme olemme ostaneet pari-kolme pakettia kakspistekasia ruokajuomaksi. Pääsääntöisesti meillä ruokajuomana on vuosikymmeniä ollut rasvaton maito ja vesi, mutta joskus on mukava "pistää elämä risaiseksi" ja ottaa kakspistekasia.

Niin mitä ihmeen kakspistekasia? Olutta, jonka alkoholipitoisuus on 2,8%.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti