tiistai 29. joulukuuta 2015

Ihmeiden aika ei ole ohi mutta...

Tähän sopii erinomaisesti entisen suomalaisen aktivipolitikon Paavo Lipposen kuuluisa toteamus: "Näkeehän se sokea Reettaakin!"

Myönteistä asian etenemisessä on se, että hehtaarihaarukassa oikea maa mainitaan syyllineksi. Sen sijaan henkilö löytyy alla olevan vihjeen perusteella:
Kriittisen televisiokanavan Doždin eroava päätoimittaja Mihail Zygar, 34, kertoo tuoreessa kirjassaan Vsja kremlevskaja rat mielenkiintoisen tarinan Putinin katoamisen päiviltä, vaikkei paljastakaan, missä presidentti oikein oli. Zygarin kirja ilmestyy keväällä suomeksi Otavan kustantamana nimellä Putinin sisäpiiri.
Zygarin katoamistarinan päähenkilö ei ole Putin vaan Venäjään kuuluvan Tšetšenian tasavallan itsevaltainen hallitsija Ramzan Kadyrov. Tapahtumat alkavat oppositiopoliitikko, ex-ministeri Boris Nemtsovin murhasta Kremlin muurin kupeessa helmikuun 27. päivän iltana.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Oppositiojohtaja Nemtsovin murhasta syytteet viidelle Venäjällä

ULKOMAAT 
MAXIM ZMEYEV / REUTERS
Mies sytytti kynttilän Boris Nemtsovin muistolle tiistaina Moskovassa.
Mies sytytti kynttilän Boris Nemtsovin muistolle tiistaina Moskovassa.

Venäjällä vakaviin rikoksiin keskittyvä tutkintakomitea on päättänyt syyttää viittä miestä oppositiojohtaja Boris Nemtsovin surmasta. Tutkinnan on määrä valmistua tammikuussa.
Rossija 24 -uutiskanavan mukaan miehistä neljä sai tiistaina syytteen virallisesti. Viides saa syytteen, kun puolustusasianajaja palaa matkoilta.
Viisikkoa syytetään murhan toteutuksesta. Viranomaisten mukaan surman tilaamisesta epäilty on paennut ulkomaille ja hänet on etsintäkuulutettu. Yksi epäilty on lisäksi viranomaisten mukaan kuollut itsemurhaiskussa Groznyissä tämän vuoden marraskuussa.
Nemtsov ammuttiin kadulle Moskovan keskustassa helmikuussa 2015. Syyllisiksi on alusta alkaen epäilty tšetšeeniryhmää.
Osa kriitikoista on arvellut surman todellisen tilaajan olevan joku muu kuin siitä virallisesti epäilty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti