perjantai 25. joulukuuta 2015

Syyria näyttäää vihreää valoa rauhanneuvotteluihin...

Mitäpä tuohon alla olevaan muuta sanomaan/kirjoittamaan...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Syyrian hallitus valmis mukaan rauhanneuvotteluihin

ULKOMAAT 
HS–AFP
JASON LEE
Syyrian ulkoministeri Walid al-Muallem puhui lehdistötilaisuudessa Kiinassa sen jälkeen, kun hän oli keskustellut Kiinan ulkoministerin Wang Yin kanssa.
Syyrian ulkoministeri Walid al-Muallem puhui lehdistötilaisuudessa Kiinassa sen jälkeen, kun hän oli keskustellut Kiinan ulkoministerin Wang Yin kanssa.

Syyrian hallitus on valmis osallistumaan rauhanneuvotteluihin Genevessä sisällissodan lopettamiseksi, sanoi maan ulkoministeri torstaina.
”Syyria on valmis osallistumaan syyrialaisten dialogiin Genevessä ilman mitään ulkomaista väliintuloa”, ulkoministeri Walid al-Muallem sanoi virallisella vierailulla Kiinassa.
Kiina on jäsen YK:n turvallisuusneuvostossa, joka hyväksyi viime viikolla päätöslauselman Syyrian sisällissodan lopettamiseksi.
”Delegaatiomme on valmis heti kun saamme listan opposition neuvottelijoista”, al-Muallem sanoi.
Ulkoministeri sanoi hallituksen odottavan myös listaa ”terroristijärjestöistä”, joiden ei sallita osallistuvan neuvotteluihin. YK antoi listan koostamisen tehtäväksi Jordanialle. Kiellettyihin ryhmiin kuuluvat ainakin Isis ja Al-Qaedaan kytköksissä oleva Al-Nusra Front.
Ulkoministerin mukaan hallitus aikoo muodostaa komitean selvittämään uutta perustuslakia. Tavoitteena on järjestää parlamenttivaalit suurin piirtein 18 kuukauden kuluessa.
YK:n turvallisuusneuvoston tavoitteena on saada osapuolet sopimaan tulitauosta tammikuussa, jolloin myös rauhanneuvottelut voisivat alkaa.
Al-Muallemin kommentit näyttivät olevan Syyrian hallituksen myönteisin ulostulo liittyen lokakuussa Itävallassa käynnistyneeseen Syyrian rauhanprosessiin. Tämä olisi rauhanneuvottelujen kolmas kierros Genevessä. Edelliset, alkuvuodesta 2014 käydyt neuvottelut eivät tuottaneet tulosta.
Kiina ilmoitti lisäävänsä Syyrian hallitukselle antamaansa humanitääristä apua 40 miljoonalla dollarilla ja tehostavansa yhteistyötä maan talousongelmien eteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti