keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Itä-Ukrainan jäätynyt konflikti jatkuu...

Pätkä Wikipediatekstiä:


Jäätynyt konflikti on konflikti, jolle ei ole löydetty ratkaisua, mutta jonka aiheuttamat asetelmat ovat jääneet voimaan. Jäätyneitä konflikteja on muun muassa Transnistriassa,Etelä-Ossetiassa, Abhasiassa ja Kyproksella.

Mielestäni myös Itä-Ukrainassa...

Muun muassa Lähi-Idässä tilanne on umpikujassa, vaikka sota saataisiin vaihteeksi loppumaan. Rauhantahtoa saattaa olla, varsinkin kansan parissa, mutta poliitikoilta puuttuu kokonaisnäkemys, joka loisi sovun. Osapuolten lisäksi heidän tukijoidensa uskottavuus on mennyt. Vihankylvö alkaa aina uudelleen ja jatkuu tulevaisuuteen.
Jäätynyt konflikti on kyynisen politiikan välineistä kammottavin. Se toimii, kun rauha voi johtaa vastapuolen vahvistumiseen ja oman aseman heikentymiseen. Lähi-idän malli uhkaa nyt myös Ukrainaa: Venäjän kannalta rauha merkitsisi sen valloitusten kyseenalaistumista Krimillä ja Ukrainan siirtymistä osaksi länttä. Siksi on parempi tukea kapinallisia, jotka tappavat säälimättömästi myös ulkopuolisia.

Alla olevan artikkelin mukaan Yhdysvallat on antanut Ukrainalle lähes 190 miljoonaa euroa auttaakseen maata taistelussa korruptiota vastaan ja byrokratian karsimisessa.

Menevätkö rahat em. kohteisiin vai ohjautuvatko ne loppujen lopuksi kuitenkin lisänyanssina edelleen korruptioon ja byrokratian lisääntymiseen - mene ja tiedä...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

USA:n varapresidentti Biden: Ukrainalla vielä paljon uudistuksia edessään

ULKOMAAT 
VALENTYN OGIRENKO / REUTERS
Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden (vas.) ja Ukrainan presidentti Petro Porošenko tapasivat maanantaina Kiovassa.
Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden (vas.) ja Ukrainan presidentti Petro Porošenko tapasivat maanantaina Kiovassa.

Kiovassa vieraillut Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden sanoi maanantaina Ukrainalla olevan vielä paljon kovaa työtä uudistuksia tehdessään, uutistoimisto Reuters kertoo.
”On ehdottomasti välttämätöntä, että Ukraina hankkiutuu eroon korruption syövästä...Ukraina on käännekohdassa. Mitä tapahtuu ensi vuonna, todennäköisesti määrittelee maan kohtalon sukupolviksi”, Biden sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Ukrainan presidentin Petro Porošenkon kanssa.
Biden myös ilmoitti Yhdysvaltain antavan Ukrainalle lähes 190 miljoonaa euroa auttaakseen maata taistelussa korruptiota vastaan ja byrokratian karsimisessa.
Ukrainan läntiset tukijat ovat toistuvasti kehottaneet Ukrainan johtoa toteuttamaan uudistukset, joista sovittiin lähes 40 miljardin euron kansainvälistä apuohjelman osana.

Maan itäosissa viime vuonna alkanut sota romahdutti Ukrainan jo valmiiksi heikon talouden, joka on vuosia kärsinyt korruptiosta ja huonosta hallinnosta.
Ukrainan johto on vakuuttanut jatkavansa uudistuksia, joita se on jo säätänyt.

Lännessä on kuitenkin alettu epäillä niiden tehoa.

Myös Ukrainassa pettymys on laajaa, sillä iso osa uudistuksista ei ole näkynyt arjessa, joka monilla on talouskriisin vuoksi vain kurjistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti