torstai 3. joulukuuta 2015

Pienimuotoinen palveluiltapäivä tänään torstaina 03.12.2015...

Käytin veljeäni Länsi-Pohjan Keskussairaalassa tänään puolen päivän aikoihin. Olimme alustavasti suunnitelleet käyvämme Kemin Seudun Osuuspankissa menomatkalla, mutta siitä oli luovuttava.
Miksi?
Lähinnä siksi, että pankin ohi "ryöminnällä" ajellessamme totesimme pankin odotustilan oleva tupaten täynnä. Oli eläkkeiden maksupäivä ja lisäksi veronpalautuspäivä...

Sairaalan poliklinikalla käynti sujui jotakuinkin ajanvarauksen mukaisesti, toki hiukan aikataulumme venähti.
Toisen kerroksen torin puoleisessa päädyssä, käytävällä, veljelleni tehtäviä toimenpiteitä odotellessani, kiinnitin huomiota lasivitriineissä olleisiin, käytöstä poistettuihin operointivälineisiin.
Olipa mielenkiintoisen näköisiä teknisiä laitteita. Laitteita oli myös lattialla. Esillä olevassa tekstissä kerrottiin, että kaikki esillä olevat laitteet on tarkoitus vielä paremmin tuoda esille tulevaisuudessa. Varmaan laitteita tulee vuosien saatossa lisääkin...

Sairaalasta lähdettyämme, palasimme pankin läheisyyteen ja yllättäen totesimme joutuneemme kemiläiseen ruuhkaan - sitä ei tapahdu kuin kerran kymmenessä vuodessa.
Pankin lähitienoon parkkipaikat olivat täynnä. 
Teimme taktisen korttelin ymäpäriajon ja lähestyimme jälleen ryöminnällä Asemakadun suunnasta pankkia. Te tuotti tulosta, sillä saimme parkkipaikan välittömästi. Toisiamme tukien ylitimme kadun - se oli tosi liukas. Kaupungin hiekotuskalusto ei ilmeisesti ollut ehtinyt vielä paikalle. Pankin edusta/jalkakäytävä oli kiitettävästi hiekotettu.

Odotustila oli edelleenkin melkei täynnä. Yleissilmäyksen mukaan pääosa odottajista oli eläkeläisiä, muutama työssäkäyvä ja paljon myös maahanmuuttajan/turvapaikkahakijan näköisiä henkilöitä.
Palvelu sujui asiallisesti ja joustavati, vaikka totesimme, että odottavan aika on pitkä. 

Syy, miksi tästä pankkirieissusta kirjoitan, on se, että veljeni vaihtoi pankkia ja oli tutustumassa edellä mainitun pankin käytännön tiskipalveluihin ensimmäistä kertaa. Olin hänelle lähinnä henkisenä tukena.

Olimme tosin pankissa käyneet jo pari kertaa aikaisemmin hoitamassa tarvittavaa "paperisotaa". Moneen paperiin oli nimi laitettava, jotta pankkien välillä asiat järjestyvät...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti