sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Vastaa ihmeessä sähköpostiini - kiitos...

Väitetään, vähintäänkin vahvasti epäillään, että sähköpostiasiat vaikuttivat olennaisesti viimeksi käytyihin USA:n presidentinvaaleihin. Sähköpostit ovat tärkeitä...

Edellä lyhyt "aasinsilta" asiaani:

Minulle henkilökohtaisesti on eräs asia erittäin tärkeä. Se on lähettämääni sähköpostiviestiin vastaaminen, asian huomioiminen. 
Vähintäänkin on kohteliasta vastata saamaansa sähköpostiviestiin jollakin tavalla...

Varsinkin jos lähetetyssä sähköpostissa on esitetty asiallinen kysymys ja/tai pyydetty kommentoimaan jotain asiakokonaisuutta.


Olen kirjoittanut asiasta useaan kertaan vuosikymmenien aikana. Tunnustan rehellisesti, että viestini ei ole mennyt perille.

Väliin itsekin ihmettelen, miten oma suhtautumiseni sähköpostiviestiin vastaamiseen on niin tärkeää.

Se ehkä johtuu siitä, että sähköposti on, on ollut pitkään minun tärkein työkaluni. 

En käytä muuta kuin sähköpostia - no hiukan puhelinta ja tietysti nykyisin tätä Blogisivuani. En siis käytä Facebookkia, Twitteriä, jne. - ne eivät ole minun juttujani...


Todettakoon, että puhelimen välityksellä en suostu sopimaan mitään tärkeää. Keskustella toki voi niitä ja näitä/yhtä sun toista mutta kaikki tärkeä on pistettävä tekstin muodossa esiin - "mustaa valkoisella" - niin kuin ennen sanottiin. Tai nykyisin vähintään sähköpostiviestinä. Miksi? 

Siksi, että asiasta jää dokumentti, johon tarvittaessa voi palata.

Muistutan, että sähköpostiin tutustuin ensimmäistä kertaa Tallinnassa 1990-luvun aivan alkupuolella. Eräiden opintopäivien luennoitsija kertoi siitä kahvipöytäkeskustelussa kanssani.
Silloin itselläni ei ollut "harmainta aavistustakaan" kyseisestä viestintämahdollisuudesta. Asia, nimenomaan sähköpostin käyttömahdollisuudet jotenkin säväyttivät minua. Jäin siihen koukkuun.

Todettakoon, että sen aikainen sähköposti oli vaatimaton alkuviritelmä tämän päivän sähköpostiin verrattuna.

Toisin sanoen, jos minä Sinulle henkilökohtaisesti lähetän sähköpostiviestin esimerkiksi onnitellakseni menestyksestä, kommentoidakseni toimintaasi, ehdottaakseni jotain asiaa, tiedustellakseni jotakin asiakokonaisuutta, tiedottaakseni jostain tapahtumasta, jne. , vastaa ihmeessä sähköpostiini - kiitos... 

__________________________________________________________________

Tunnen aika-ajoin olevani eräänlainen "sähköpostispitaalinen", vähintäänkin sähköpostihäirikkö...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti