keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Hei! Me pommitetaan! Venäläismedia: Venäjä valmistautuu iskemään Aleppon laitamille ”lähitunteina”

No niin - Yhdysvaltojen presidentinvaalit on saatu pois lehtien otsikoista. Ne eivät enää häiritse tutuksi tulleita otsikoita Syyriasta ja Irakista.
Venäjällä lienee vanhoja neuvostovallan aikuisia pommivarastoja vielä runsaasti jäljellä, joten ei muuta kuin lentokoneet ilmaan ja pommituskoordinaatit kohdalleen. Todennäköisesti ilmaan pistetään höysteeksi muutama Kalibr-risteilyohjuskin.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Venäläismedia: Venäjä valmistautuu iskemään Aleppon laitamille ”lähitunteina”

Venäjä ilmoitti vielä maanantaina, että se jatkaa pommitustaukoaan Aleppossa.

ULKOMAAT  
NTB SCANPIX
Venäjän lentotukialus Admiral Kuznetsov kuvattiin lokakuussa Norjan lähistöllä matkalla Välimerelle.
Venäjän lentotukialus Admiral Kuznetsov kuvattiin lokakuussa Norjan lähistöllä matkalla Välimerelle.

VENÄJÄ valmistautuu pommittamaan ”Aleppon ympäristössä” olevia kapinallisia ”lähitunteina”, venäläinen uutistoimisto Interfax kertoo.
Interfax kertoo lähteekseen Venäjän puolustusministeriön nimettömän edustajan. Puolustusministeriön lähteisiin vetosi myös verkkolehti Gazeta.ru, joka myös uutisoi asiasta tiistai-iltana. 
Iskut on määrä tehdä Välimerellä sijaitsevalta lentotukialus Admiral Kuznetsovilta ja muilta Venäjän laivaston aluksilta sekä Syyriassa sijaitsevasta lentotukikohdasta. Tarkoitus on käyttää muun muassa Kalibr-risteilyohjuksia.
”Aleppon ympäristö” tarkoittaa Aleppon etäisiä esikaupunkeja, jossa kapinallistaistelijat ovat yrittäneet murtaa Syyrian armeijan saartoa. Presidentti Bashar al-Assadille uskolliset joukot saartavat Itä-Aleppon kapinallisalueita.
Jos Interfaxin tiedot pitävät paikkansa, Venäjä aloittaa pommitukset samalla, kun Yhdysvalloissa järjestetään presidentinvaalit.
VENÄJÄ ilmoitti vielä maanantaina, että se jatkaa pommitustaukoaan Aleppossa.
”Venäjän ilmavoimien operaatioiden osalta tulitauko jatkuu”, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.
Venäjä keskeytti Aleppon pommitukset 18. lokakuuta kansainvälisen arvostelun jälkeen. Venäjän ja Syyrian pommittamassa kapinallisten hallitsemassa Itä-Aleppossa on yhä paljon siviilejä.
Perjantaina Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti erillisen 10 tunnin ”humanitäärisen tauon”, jonka aikana Syyrian joukot eivät ammu. Venäjän mukaan tavoitteena oli antaa Itä-Aleppon siviileille mahdollisuus paeta.
Venäjä on keskittänyt laivastoaan viime viikkoina itäiselle Välimerelle Syyrian ja Kyproksen väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti