sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Hillary Clinton syyttää vaalitappiostaan FBI-johtajaa...

Usein puhutaan käytyjen vaalien jälkeen ns. huonoista häviäjistä. Tässä tapauksessa ei ilmeisesti siitä ole kysymys, vaan oikea ja realistinen analyysi: Sähköpostisotkut ja ilmeisen aiheettomat FBI:n epäilyt niihin liittyvinä murensivat Hillary Clintonin suosion...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Hillary Clinton syyttää vaalitappiostaan FBI-johtajaa

Hillary Clintonin mielestä FBI:n aloittama uusi tutkinta romutti hänen vaalikampanjansa ja käänsi hyvältä näyttäneen tilanteen Donald Trumpin eduksi.
Ulkomaat

Hillary ja Bill Clinton ovat suut mutrulla.
Hillary Clinton on analysoinut vaalitappiota rahoittajiensa kanssa.EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL

Demokraattien presidenttiehdokkaana ollut Hillary Clinton analysoi pieleen mennyttä kampanjaansa rahankerääjien ja lahjoittajien kanssa muutama päivä tappion jälkeen.
– On paljon syitä, miksi vaalit eivät olleet menestys, Clinton totesi rahoittajilleen.
– Mutta analyysimme mukaan FBI-johtaja Jim Comeyn kirje herätti perusteettomia epäilyjä ja pysäytti meidät.
Clintonin syytöksistä kertoivat kaksi rahoittajien puhelinkokoukseen osallistunutta.
Hillary Clintonin mukaan FBI-johtaja Jim Comeyn ensimmäinen kirje lokakuun lopussa avasi vanhat haavat. Tuolloin Comey ilmoitti, että Clintonin sähköpostit tutkitaan uudelleen.
– Toinen kirje, joka tuli vain kolme päivää ennen vaaleja, taas pisti perverssillä tavalla vauhtia Trumpin kampanjaan, kirjoittaa Quartz-lehti, joka lainaa puhelinkokouksessa mukana ollutta henkilöä.
Eräs lahjoittajista kertoo Clintonin todenneen puhelussa, että FBI:tä oli kampanjan viime hetkillä mahdoton voittaa.
Heinäkuussa FBI:n johtaja Jim Comey totesi, ettei hän suosittele nostamaan rikossyytteitä Hillary Clintonia vastaan. Kyse oli salaisten dokumenttien ja arkaluontoisten tietojen käsittelystä yksityisellä sähköpostitilillä. Vähän ennen vaaleja sähköposteja tutkittiin kuitenkin vielä uudestaan. Hillary Clinton on vakuuttunut siitä, että uusi tutkinta verotti hänen kannatustaan erityisesti keskilännessä, Michiganissa ja Wisconsinissa.
Lähteet: AFP, AP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti