torstai 17. marraskuuta 2016

Maailman tunnetuin fyysikko laski ihmiskunnan elinvuodet – eikä niitä ole paljon...

Alla olevassa artikkelissa todetaan: Maailman kuuluisin fyysikko Stephen Hawking on menettänyt lopullisesti uskonsa siihen, että ihmiskunta voisi pelastua itse aiheuttamastaan katastrofista.

Kieltämättä kovaa tekstiä, johon meidän oma synkistelijämme Pentti Linkola ei yllä lähimainkaan.

Itse - superoptimistina - totean, että en usko em. tyyppiseen maapallon elinkaareen, vaan ihminen kaikesta huolimatta löytää ratkaisuja.

Toisaalta arvelen em. tyyppisen synkistelyn olevan tilaustyötä, sillä kyseistä henkilöä on totuttu pitämään luotettavana äänitotvena.  

Tosin itsekin tunnustan, että elämme, olemme eläneet jo vuosia erittäin kriittisiä aikoja. Maailmassa on juuri tällä hetkellä liian paljon konflikteja, joihin ei näytä löytyvän ratkaisuja, Liipasinsormi on löysemmässä kuin pitkiin aikoihin... 

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Maailman tunnetuin fyysikko laski ihmiskunnan elinvuodet – eikä niitä ole paljon


Ihmiskunta tuhoaa itse itsensä, väittää Stephen Hawking.
Ihmiskunta tuhoaa itse itsensä, väittää Stephen Hawking. KUVA: EPA
Stephen Hawking uskoo, että ihmiskunnalla on aikaa alle tuhat vuotta maan päällä ennen massasukupuuttoa.
Maailman kuuluisin fyysikko Stephen Hawking on menettänyt lopullisesti uskonsa siihen, että ihmiskunta voisi pelastua itse aiheuttamastaan katastrofista. Oxfordin yliopistossa tiistaina puhuneen Hawkingin mielestä peli on pelattu ja ainoa vaihtoehto, jolla inhimillinen elämä pelastuu, on löytää kodiksemme joku uusi planeetta.
”Meidän on jatkettava avaruuden valloittamista ihmiskunnan tulevaisuuden vuoksi”, hän sanoi.
”En usko, että selviämme toiset tuhat vuottaa karkaamatta hauraalta planeetaltamme.”
Hawkingin mukaan edessämme on useita selviämistämme vaarantavia uhkia. Niitä ovat muun muassa  ydinsota, katastrofaalinen ilmaston lämpeneminen ja geneettisesti muutetut virukset. 
Näin hän ennusti jo tammikuussa.
”Uhkien määrä todennäköisesti kasvaa tulevaisuudessa uusien teknologioiden ja uusien tapojen myötä. Ne voivat mennä pieleen. Vaikka katastrofin mahdollisuus maapallolla saattaa olla melko pieni, se lisääntyy ajan mittaan.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti