keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Base white > muuttui old gold-värisävyyn - ihmeellistä!

Kirjoitin muutama päivä sitten tekstin: Kehitys kehittyy - sisämaalia muovipussissa...

Sisämaalia muovipussissa? Kyllä! Olimme päättäneet pistää vähän uutta maalia olohuoneen yhteen seinään ja kodinhoitohuoneen seinään kukaties pohjamaaliksi. 
Vaimoni oli bongannut televisiosta mainoksen, jossa esiteltiin valkoista perusmaalia muovipussissa.
Menimme Kemin Prismaan Karjalahdella ja sieltähän löytyi kyseistä Tikkurilan valkoinen maalia > pehmeän valkoinenen valmissävy kolmen litran muovipussissa. Ei toki aivan tavallisessa kauppakassissa mutta asiallisen tuntuisessa pakkauksessa.

Tämä ei ole mainos, mutta kyllähän oli helppoa avata pakkaus. Aivan kuin olisi mehupullon aukaissut. Sulkeminen myös yhtä vaivatonta.

Näitä on saattanut olla jo aikaisemminkin kaupoissa, mutta ne ovat menneet ohi silmieni.

Itse olen taannoin "tapellut" maalipurkkien aukaisujen kanssa. Ainakin olen kolmentyyppistä kantta tavannut ja kaikki ovat olleet lähes yhtä hankalia avata ja osa jopa sulkea. Valitettavasti monia maalipurkin jämiä on päässyt kuivumaan, kun kansi on syystä tai toisesta jäänyt kunnolla sulkematta - tosin ainakin osittain oma moka...

Jutun alkulähtökohta oli loppujen lopuksi lyhyen kaavan mukaan seuraavanlainen:

Meillä oli alunperin varaston hyllyllä, vaimoni aikanaan ostama, Sadolinin yhden litran avaamaton ja sävyttämätön maalipurkki, jonka kyljessä luki Base white.
Ajattelin - jaaha että valkoista maalia ja avasin ruuvimeisseliä apuna käyttäen purkin. Yllätys oli aikamoinen, kun purkissa olikin keltaista seinämaalia. Tosin sekin oli tarpeellinen, sillä vaimoni toivoi kodinhoitohuoneen 1,5 osaa seinästä pirtsakan keltaista ja 2,5 osaa seinästä valkoista.

Nyt kodinhoitohuoneen seinät on maalattu kahteen kertaan "muovipussivalkoisella" ja Base white-maalilla, joka olikin siis keltaista - aika lähelle klassista old gold-väriä. Molemmista mattapinnan antaneista maaleista on jämät tallella, jos on vielä tarvetta "parsia" maalausjälkeä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti