torstai 10. marraskuuta 2016

Ihme ja kumma...

Melodisesti kauniissa suomalaisessa lastenlaulussa on mielenkiintoiset sanat - otsikosta alkaen > Ihme ja kumma...

Itse olen aina ihmetellyt, miten ihmeessä sisäinen suurvaltadynamiikka toimii. Tunnustettakoon, että maailmassa tällä hetkellä on yksi todellinen suurvalta > USA ja takaisin suurvallaksi pyrkivä, nykyinen "suurvalta" > Venäjä. Suurvallaksi toki on myös selkeästi nousemassa mm. Kiina, joka lienee tällä maailman suurin kansantalous.

USA:ssa on vastikään pidetty presidentinvaalit, jossa voiton käytännössä on vienyt lähes patologiseksi valehtelijaksi luokiteltu, superpopulistinen henkilö, rääväsuu nimeltä Donald Trump. 

Eivätkö kansalaiset, joilla on taatusti kaikki mahdollinen, sadoista eri medialähteistä pursuava tieto käytettävissään, osaa arvioida, mikä on totta ja valetta.

Ilmeisesti eivät, sillä liikkeellä oli taitava mediavaikuttaja, joka sai "kansan syvät, pettyneet rivit" ja ilmeisesti myös ns. Nukkuvat liikkeelle - kieltämättä upea suoritus, jota suosi maassa vallalla oleva, suomalaisten silmälasien läpi katsottuna sekava vaalijärjestelmä.

Mutta tuloksen selvittyä kyseisellä henkilöllä on "toinen ääni kellossa".Selkeästi pelimies liikkeellä, ikävä sanoa lisäksi kameleontti. Jatko on täysin sumun peitossa.
Olisi mielenkiintoista tietää, mikä oli USA:ssa äänestysprosentti em. vaaleissa. Arvelen sen olleen hiukan päälle 50%...

Toisaalta toisessakin tapauksessa eli nykyisen "suurvallan" , Venäjän osalta on todistettavasti todettavissa patologisen valehtelun piirteitä. Nykyinen presidentti, Vladimir Putin on niin tiukasti kiinni vallankahvassa, että demokratiaa kaipailevia hirvittää, selkeästi uustsaari näköpiirissä. 

Eivätkö kansalaiset, joilla on halutessaan mahdollisuus hankkia tietoa muualtakin kuin yhdestä "valtaapitävien/valtion tuutista" tulevaa, osaa arvioda, mikä on totta ja valetta. Ilmeisesti eivät, sillä liikkeellä on supertaitava manipuloija tyyliin "en minä mutta pojat"...

Venäjälläkin oli syyskuussa vaalit, parlamenttivaalit, joista jotkut asiasta tietävät tahot käyttävät nimitystä "vaalit". 

Äänestysprosentti medialähteiden mukaan jäi edellisvaaleja eli vuoden 2011 vaaleja alhaisemmaksi. Äänestämässä kävi 47,8 prosenttia äänioikeutetuista, kun viisi vuotta sitten äänestysprosentti oli 60.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti