tiistai 22. marraskuuta 2016

Trrrrrump, Trrrrrump, Trrrrrump, ...

Trrrrrump(u) pärisee! USA:n presidenttiehdokas, sittemmin äänestyksen populistisilla tempuilla/uhkauksilla/uhoamisilla/jne. voittanut Trrrrrump on kohtapuolin perunut kaikki vaalitaistelun tiimelyksessä yltiöpäisyydessään paasaamansa lupaukset. Hyvä niin, sillä niin järjenvastaisia järjettömyyksiä voi esittää vain superpopulistinen, laskelmoiva pelimies.
Ilmeisesti yksi lupaus jää perumatta: Hänestä taitaa sittenkin tulla presidentti, mikäli valitsijamiehet eivät pakene pettyneinä takavasemmalle...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Trump perui lupauksensa syyttää Clintonia

ULKOMAAT 
Washington
CARLOS BARRIA / REUTERS
Donald Trump ei aio syyttää Hillary Clintonia.
Donald Trump ei aio syyttää Hillary Clintonia.

YHDYSVALTAIN tuleva presidentti Donald Trump ilmoitti tiistaina, ettei hän aio ajaa syytteitä kilpakumppaniaan Hillary Clintonia vastaan, kuten lupasi kampanjan aikana.
Trump uhkasi vaaliväittelyssä Clintonia vankilalla ja lupasi nimittää erikoissyyttäjän tutkimaan tämän ”valheita ja petoksia”. Yleisö Trumpin kampanjatapahtumissa huusi ”Vangitkaa hänet!”
Trumpin tiedottaja Kellyanne Conwayn mukaan Trump on muuttanut mielensä, koska hän haluaa keskittyä maan johtamisen kannalta olennaisempiin asioihin.
”Ehkä on hyvä asia, jos Trump voi auttaa häntä paranemaan”, Conway sanoi Clintonista MSNBC-kanavan haastattelussa.
TRUMPIN päätös asiassa on joka tapauksessa poikkeuksellinen, koska hänellä ei ole Yhdysvaltain lain ja poliittisen perinteen mukaan oikeutta päättää asiasta suuntaan tai toiseen.
Esimerkiksi perustuslakiprofessori Laurence Tribe sanoi lokakuussa Fortune-lehdelle, että lakien ja oikeusministeriön säädösten mukaan presidentillä ei ole laillista oikeutta päättää oikeusministerin puolesta erikoissyyttäjän asettamisesta yhtään mihinkään.
”Se ei ole presidentin vallassa oleva asia”, Tribe sanoi.
TRUMPILLA ei ollut esittää mitään todisteita Clintonin väitetyistä rikoksista. Clintonin ulkoministeriaikaisia toimia on tutkinut viime vuosina ulkoministeriö, kahdeksan eri kongressin tutkimuskomiteaa ja liittovaltion poliisi FBI. Jokainen päätyi lopputulokseen, ettei Clinton ollut toiminut rikollisesti.
Kolme republikaania tunnusti tutkimusten aikana, että päämäärä oli vahingoittaa Clintonia poliittisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti