keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Kemin uusi Lumilinna Mansikkanokalle - upeaa!

Nyt on Kemissä erinomainen Lumilinna-pöhinä päällä - hyvä niin!

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:


Tältä näyttää Lumilinna-alue – katso havainnekuvat ja video

Uuden Lumilinna-alueen avajaisia vietetään tammikuussa.

TUNTEMATON
Tältä näyttää Lumilinna-alue – katso havainnekuvat ja video
Tältä näyttää ensi talven Lumilinna. Oikealla uudet lasihuvilat. Etualalla huoltorakennus.
Taina Nuutinen-Kallio
Mansikkanokalla sijaitseva leirintäalue on kokenut melkoisen mullistuksen. Rannan tuntumaan on noussut valkoisia, lasiseinäisiä ja -kattoisia huviloita, joista avautuu näköala Perämerelle.
Entinen moottorivenekerho on remontoitu sisältä ja ulkoa. Ulkovuoren verhoilu on samanlainen kuin Lumilinnan huoltorakennuksessa. Sen rakennustyöt ovat vielä kesken, mutta rakennuksen on määrä valmistua vuodenvaihteessa.
Lumilinnan muurit kohoavat lasihuviloiden taakse, Lumilinnan huoltorakennus jää linnan ulkopuolelle.
– Liput ostetaan huoltorakennuksesta. Aiemmassa linnassa sisätiloihin pääsi vasta muurien sisällä. Uusi paikka palvelee kävijää paremmin, esittelee Kemin Matkailun tiedottaja Noora Barria.
Tiedottaja Noora Barria esittelee uutta Lumilinna-aluetta. Katso video:
Tammikuussa avattavan Lumilinnan on suunnitellut tänäkin vuonna arkkitehti Rauno Ruonansuu. Hän on innoissaan linnan uudesta paikasta Mansikkanokalla.
– Oli mukava tarttua suunnittelutyöhön. Vanhassa paikassa oli paljon esteitä, joita piti ottaa huomioon. Piti varoa esimerkiksi valopylväitä ja sisäsataman kivetystä.
Ruonansuu uskoo, että linnaan suunniteltava valaistus pääsee nyt paremmin oikeuksiinsa. Sisäsatamassa hajavaloa oli enemmän.
Suurin muutos edelliseen linnaan koetaan vasta keväällä. Sisäsataman lumirakennelma sijaitsi Meripuiston mäen tuntumassa. Mäen sulamisvedet valuivat Lumilinnan lattialle, ja vetiset linnat jouduttiin sulkemaan ennenaikaisesti.
– Mansikkanokan uusi alue on keskeltä korkeampi, joten vastaavaa sulamisongelmaa ei pitäisi olla, toivoo Ruonansuu.
100-vuotiasta Suomea teemaltaan kunnioittava Lumilinna rakennetaan samanlaisella muottitekniikalla kuin edellisetkin. Hotellihuoneet tehdään eri tavalla.
– Huoneet ja niiden ovet ovat suuremmat, joten niiden käytettävyys paranee.
Toiminnallisuutta Lumilinnaan saadaan labyrintilla sekä liukumäellä.
– Liukumäki lähtee linnan katolta, johon rakennetaan myös näköalatasanne. Siitä näkee joka puolelle, Ruonansuu kaavailee.
Lasiset huvilat sijaitsevat linnan muurien katveessa. Ensi hätään niitä rakennetaan 15, myöhemmin niitä nousee Mansikkanokan leirintäalueelle – uudelta nimeltään Lumilinna Campingiin – vielä lisää.
– Kemin matkailulta on toivottu elämyksellistä luksusmajoitusta, ja nämä vastaavat sellaisiin tarpeisiin, kertoo Kemin matkailu Oy:n myyntipäällikkö Tomi Sipola. Huviloissa on pienet keittiötilat ja wc- ja suihkutilat. Laajemmat suihkutilat löytyvät Lumilinnan huoltorakennuksesta. Suurimman tilan vie sänky, josta voi katsella merelle tai taivaalle.
Lasihuviloiden edestä ei mene tietä, mutta uteliaat voivat toki kurkistella matkailijoita mereltä päin. Kemiläiset ovat olleet huolestuneita lasihuviloissa asuvien yksityisyydestä. Sitä kaipaavat voivat laskea verhot lasien eteen.
Kalteva katto pysyy sulavana lämmitetyn katon ansiosta.

Kemin Lumilinna

Kemin Lumilinnaa aletaan rakentaa uuteen paikkaan Mansikkanokan leirintäalueelle.
Tällä hetkellä sinne rakennetaan uutta huoltorakennusta sekä lasiseinäisiä ja -kattoisia huviloita.
Vuonna 2018 alueelle tulee lisäksi ”ympärivuotinen lumilinna”, jossa voi tutustua kylmään ja lumeen kesälläkin.
Mansikkanokan leirintäalueen nimi muuttuu Lumilinna Campingiksi. Leirintäalueella on toimintaa ympäri vuoden.
Ensi vuoden Lumilinnan teemana on 100-vuotias Suomi.
Linnaan rakennetaan ravintola, hotelli ja kappeli. Toiminnallisuutta saadaan labyrintista ja liukumäestä.
Koko alueen viralliset avajaiset järjestetään 21.1.2017. Lumilinna rakennetaan vaiheittain, ja palvelut voidaan ottaa käyttöön sitä mukaan, kun ne valmistuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti