keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Asiantuntijat uskovat löytäneensä todisteet: USA:n vaalitulosta ehkä peukaloitu...

Hmmmmm - vai niin sano...

Suora nettilainaus Iltalehdestä hiukan tuunattuna:

Asiantuntijat uskovat löytäneensä todisteet: USA:n vaalitulosta ehkä peukaloitu

Keskiviikko 23.11.2016 klo 12.13 (päivitetty klo 13.44)

Ryhmä merkittäviä amerikkalaisia tietotekniikan asiantuntijoita ja juristeja uskoo löytäneensä vakuuttavia todisteita siitä, että Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksia on ehkä hakkeroitu kolmessa vaa'ankieliosavaltiossa.


Asiantuntijat kehottavat Hillary Clintoniapyytämään uudelleenlaskentaa Wisconsinissa, Michiganissa ja Pennsylvaniassa, kertoo New York Magazine.
Ryhmän mukaan esimerkiksi Wisconsinissa Clinton sai seitsemän prosenttia vähemmän ääniä paikoissa, joissa käytettiin sähköistä äänestyskonetta verrattuna niihin, joissa oli käytössä paperiset äänestysliput. Tämä tarkoittaa, että Clinton olisi voinut menettää jopa 30 000 ääntä.
Lehden mukaan asiantuntijat ovat toistaiseksi kertoneet havainnoistaan vain Clintonin kampanjapäällikölle ja muulle kampanjaväelle.
Ryhmän mukaan asian tutkimisella alkaa olla kiire, sillä uusintalaskennan mahdollisuus umpeutuu vaa'ankieliosavaltioissa tällä ja ensi viikolla.
Wisconsinissa takaraja on tämän viikon perjantai, Pennsylvaniassa ensi viikon maanantai ja Michiganissa ensi viikon keskiviikko.
Clintonin kampanjaväki ei ole toistaiseksi kommentoinut tietoja.
Clinton voi teoriassa vielä voittaa
Tämän hetkisen tilanteen mukaan Trumpilla on 290 valitsijamiestä ja Clintonilla 232. Michiganin osavaltion tulosta ei ole vieläkään julistettu, koska tilanne on niin tasainen.
Michiganista tulee 16 valitsijamiestä, Wisconsinista 10 ja Pennsylvaniasta 20. Jos nämä valisijamiehet siirrettäisiin tarkistuslaskennan jälkeen Clintonille, hänestä tulisikin vaalien voittaja.
Hillary Clinton sai noin 1,3 miljoonaa ääntä enemmän kuin Donald Trump, joka kuitenkin julistettiin vaalijärjestelmän vuoksi voittajaksi.
Trump sanoi tiistaina New York Timesin haastattelussa, että hänkään ei pidä käytössä olevasta valitsijamiesjärjestelmästä. Hän olisi mielummin voittanut todellisen äänimäärän perusteella.
Venäläiset tunkeutuivat vaalijärjestelmiin?
Ennen vaaleja Yhdysvaltain tiedusteluviranmaiset paljastivat, että venäläiset hakkerit olivat tunkeutuneet eri osavaltioiden vaalijärjestelmien tietokoneisiin.
Tiedusteluviranomaisten mukaan venäläiset olivat myös vieneet demokraattien vaalityöntekijöiden sähköposteja.

PEKKA NUMMINEN
pekka.numminen@iltalehti.fi, STT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti