lauantai 12. marraskuuta 2016

Kauppareissuajelulla Suomen Kemissä päivällä...

Käväisin vaimoni kanssa kauppareissuajelulla päivällä. Tallista autoa ulos ajaessani totesin tallissa olleen +3 Celsiusasteen lämmpötilan, vähitellen auton mittaristoon ilmaantui - 12, 5 Celsiusasteen lämpötila. Hyvältä tuntui, hetken kaupungin keskustaan päin ajettuamme lämmintä oli varsinkin kun pisti istuinlämmittimet puolella teholla päälle.
Oli mukava testailla, totutella samalla uusvanhan talviautomme tuntumaa pakkaslumiseen tienpintaan.

Perusostokset tehtyämme kahdessa keskustan marketissa päätimme käydä katsomassa Kemin sisäsatamassa, mikä on merenjäällä tilanne. Rannan tuntumassa oli käyntijälkiä, onneksi ei kauempana, sillä jään nopeasta ja voimakkaasta vahvistumisesta huolimatta sinne ei ole vielä menemistä.

Käväisimme myös Mansikkanokalla - sinne rakennettavan uuden Lumilinnan alueella. Olihan siellä jotain todella uutta! Iso huoltorakennus ja ensimmäiset Kemin Matkailu Oy:n "lasivillat" olivat jo pilareiden nokassa - hyvältä näyttää...

Kyllä kelpaa Kemiin saapuvien turistien tulla nauttimaan hiljaisuudesta, pimeydestä mutta toisaalta erityisesti tähtitaivaasta/revontulista. Varmaan upea kokemus! 

Lumilinnaan tutustumisen lisäksi voi lähteä moottorikelkkasafarille Turistijäänmurtaja Sammolle tai mennä kävelemään merenjäälle. Lumikengät ja/tai suksetkin löytyvät tarvittaessa käyttöön puhumattakaan potkukelkasta - arvatenkin kaikki uusia kokemuksia...

Kunhan yhteys puiston poikki Lumilinna-alueelta sisäsatamaan valmistuu, niin kyllä kelpaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti