perjantai 18. marraskuuta 2016

Populismin kulta-ajat valloillaan > Sotkamon Talvivaara...

Olen itsekin saattanut sortua joskus populismiin, en vaan kuolemaksikaan muista milloin.

Olen seurannut Sotkamon Talvivaaran kehityskaarta vuosien saatossa aika tarkkaan. 
Miksi?
Siksi, että kerta kaikkiaan tunnen aikamoista myötätuntoa kyseistä tapahtumasarjaa ja siellä eläviä ihmisiä kohtaan.
Miksi?
Siksi, että isäni puolelta isovanhemmat ovat lähteneet niiltä kulmilta työn perässä tänne Perämeren pohjukkaan, Kemiin aivan 1800-luvun loppupuolella. 

Luonnollisesti sekin on rehellisesti todettava, että tätä en kirjoittelisi, jos eivät olisi lähteneet mutta kuitenkin... 

Toki tunnustan avoimesti, että yltiöpäisyydessä minäkin ostin muutamia pörssiyhtiö Talvivaaran osakkeita. Meitä on tälläkin hetkellä hiukan vajaa 80.000 osakkeenomistajaa. Onhan siinä Suomen valtiokin edelleen mukana Solidiumin kautta suurimpana omistajana.

Taitaapa olla niin, että yksi julki-Talvivaaralainen, kemiläislähtöinen Esko Valtaoja vihkii juuri tänään Terrafamen uuden vedenpuhdistusperosessin käyttöön.

Niin...

Olen kirjoittanut aika monta tekstiä Talvivaarasta. Pääosin ne ovat olleet mediatuotosten kommentointeja. Suosittelen luettaviksi! 
Miksi?
Siksi, että systemaattisesti olen tuonut esiin, että lypsävää lehmää ei kannata tappaa, vaikka se nykypopulismin huippuhetkillä olisi kuinka seksikästä tahansa.

Onneksi entisen Talvivaaran rauniolle saatiin Terrafamen vetäjäksi tolkun mies Lauri Ratia.

Hän on pistänyt tuotantotiiminsä kanssa niin sanotusti tuulemaan ja näyttää vielä närhen munat epäilijöille.

Pääministeri Juha Sipilän käyntiä ja kommentteja Sotkamossa on arvosteltu lähinnä ns. viherpiipertäjien "suulla suuremmalla".
Heidän pillien mukaan jos toimittaisiin Suomessa, saisimme vuolla kohta puutikkuja toisillemme ja nyhräisimme kohta pirtissä päreen valossa...

Minulla on itselläni insinööri- ja pedagogikoulutustausta. Luotan, että Sotkamon Talvivaaran kaivos nousee ahdingosta, monia uusia prosessiratkaisuja toteutetaan, yksityista sijoitusrahaa löytyy ja toivottavasti Suomen valtio ei ole aivan heti luopumassa omistusosuudestaan.
Miksi?
Siksi, että saamme yritykseen "uhraamamme veroeurot" takaisin, toivottavasti säällisessä ajassa korkojen kanssa...


Lisäyksenä edelliseen:
Yltiöoptimismini riittää niin pitkälle, että pörssiyhtiö Talvivaarasta edelleen kohtuullisen kovaa palkkaa nostava Pekka "Perkele" Perä porukkoineen löytää em. yritykselle uuden funktion.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti