keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Joka vanhoja muistelee sitä...

Mielellään muistelen vanhoja, menneitä aikoja niin kuin monet vähitellen ikääntyvät ihmiset. Varmaan tämän tekstin lukijallakin on ja/tai ainakin tulee olemaan vastaavan tyyppisiä taipumuksia.

Vielä työssä ollessani teetätin omat kotisivut, syy selviää alla olevasta sivujen "johdantotekstistä". 
Sivut siirrettiin Kemin kaupungin tietohallinnon asiantuntijan toimesta kaupungin sivuille. Sittemmin ne on sieltä poistettu, koska kaupungin oma somepalvelu muuttunut, erittäin ratkaisevasti kehittynyt.
Vanhat kotisivuni "roikkuvat" näemmä netissä nimelläni googlattaessa, eipä tuosta ole haittaa.
Vanhojen kotisivujen lukijamäärä ei ollut mahdollisuus seurata, ainakaan en sitä tehnyt.
Toisaalta niitä ei ole vuosiin päivitetty.

Uusi nettielämä alkoi omalta osaltani 01.07.2014 aloittaessani Blogisivun pitämisen. 

Siinä olen ollut kohtalaisen aktiivinen ja tekstit, tuotokseni on luettavissa myös Kemin kaupungin sivuilta muiden blokkaajien rinnalla.
Sivuilla kävijämäärä on tiedossa ja toisaalta myös se, mitkä tekstit ovat luetuimpia. Ajantasaseuranta on mahdollista... 

Sitten sitä lähihistoriaa eli vanha kotisivujeni "johdantoteksti":

Tervehdys!

Olen lehtori, insinööri Aki Aarre Olavi Pyykkö edesmenneestä Kemin ammattikoulusta, sittemmin Kemin ammattioppilaitoksesta, sittemmin Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kuntayhtymään kuuluvasta Kemi-Tornion ammattiopiston Tekniikka ja ravintola-alalta, kemian osastolta ja tarkemmin paperiprosessinhoitajan opintolinjalta ja viimein Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian – Ammattiopisto Lappian Kivikankaan tekniikan yksikön prosessiosastolta – yksinkertaista ja selkeää, eikö totta?

Olen siirtynyt em. kuvioista 01.10.2008 täysin ansaitsemalleni eläkkeelle. Olen siis opetusalan eläkeläinen Kemistä…

Olen vuosien, oikeastaan vuosikymmenien saatossa kirjoitellut aika paljon. Aika ajoin jopa muutaman pikkutekstin päivässä. Ottanut kantaa, välillä tiukastikin erilaisiin asioihin, jopa siinä laajuudessa, että iäkäs ystäväni nimittelee minua mielipidevaikuttajaksi. Oli niin tai näin tekstejäni on julkaistu jonkin verran talousalueemme lehdissä, mutta...

On syntynyt tunne, että kaikkia ajatuksiani en ole saanut juuri oikeaan aikaan julkisuuteen tai tekstejäni ei ole julkaistu ollenkaan – sensuuri on toiminut viime vuosina jopa vuosikymmeninä kohtalaisen hyvin.

Siksi päätin teetättää nämä kotisivut alun perin Kemi-Tornion ammattiopiston metalliosaston kahden oppilaan Pasi Heiskarin ja Hannu Heikkisen toimesta. Heitä on ohjannut lehtori Sami Karvonen.

Vuoden 2009 loppupuolella näiden sivujen päivittämisessä on ollut mukana kiitettävästi ekonomiopiskelija Kai Puro. Luonnollisesti olen saanut erittäin hyviä vinkkejä, asiallisia ohjeita Kemin kaupungin tietohallinnon asiantuntijalta Eija Kantolalta – viran puolesta.

Toivon Sinun viihtyvän kotisivuillani ja ottavan yhteyttä, mikäli ajatukseni ”kolahtavat” Sinussa tai sitten ei...

Muuten! Toivon Sinun tutustuvan 60 vuotta elämää biisiini, jonka ystäväni Pentti Korpela sävelsi ja sanoitti minulle tilauksesta 60-vuotissyntymäpäivilleni. Rajanaapurini Arto Perkiö lauloi sen Kari Hautalammen musiikkipajalla minulle syntymäpäivälahjaksi – jotakuinkin minuutti ja vuosikymmen.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, pojat ovat luvanneet päivittää biisin kymmenen vuoden välein.

Kyseisen biisin synkimpään kohtaan liittyvänä olen kirjoittanut noin 200-400-sivuisen kirjan, riippuen hiukan toteutettavasta formaatista. Kyseinen kirja on täyttä, raakaa faktaa alkuperäisine dokumentteineen – ei siis pätkääkään viihteellistä fiktiota. Milloin ja miten kirjan julkaisen – se on vielä hiukan avoin…

Tutustu myös päivitettyyn versioon Barentsin meren rannalle, Severomorskiin, Murmanskiin suuntautuneeseen kuvataideyhteistyöaineistoon, jonka toteutan viimeistään vuoden 2010 alkupuolella.

Laitan esille aikanaan myös mielenkiintoista kuvataidetta.

Ja nyt sitten tekstejä selailemaan ja/tai lukaisemaan ensin osuuden Kuka minä olen...

______________________________________________________________________

Edelliseen täydennyksenä, että biisin seuraava kymmenvuotispäivitys jäi toteuttamatta ja kuvataiteeseen liittyvä osa-alue on tarkoituksellisesti jäänyt tekemättä, koska Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994 - elää tällä hetkellä "säästöliekillä".




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti