maanantai 28. marraskuuta 2016

Matka Kaidin kotikaupunkiin ylitti odotukset – Kemin kaupunginjohtaja uskoo tulevaisuuteen...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan. Alkaa olla hymy herkässä...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista sellaisenaan:

Matka Kaidin kotikaupunkiin ylitti odotukset – Kemin kaupunginjohtaja uskoo tulevaisuuteen

TUNTEMATON
Matka Kaidin kotikaupunkiin ylitti odotukset – Kemin kaupunginjohtaja uskoo tulevaisuuteen
Kemin ja Wuhanin kaupungit kirjoittivat yhteistyösopimuksen perjantaina.
Taina Nuutinen-Kallio
Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen on tyytyväinen, sillä matka Kaidin kotikaupunkiin Kiinan Wuhaniin antoi uskoa tulevaan.
– Matka oli hyvin ohjelmoitu ja isännöity ja täytti ne toiveet ja tavoitteet, joita reissulle asetettiin. Kävimme keskusteluja Kaidin johdon, Kaidin kotimaakunnan Hubein johdon ja Wuhanin kaupungin johdon kanssa, Nissinen kertaa.
Perjantaina Kemi ja noin kahdeksan miljoonan asukkaan Wuhan allekirjoittivat yhteistyösopimuksen.
Kemiläisseurue vieraili muun muassa Kaidin pilottitehtaalla ja yrityksen pääkonttorilla, jossa työskentelee tuhat henkilöä. Kaidin pääjohtajaa he pääsivät tapaamaan kaksi kertaa.
– Hankkeen etenemisestä viestittiin erittäin avoimesti niin meille kuin Wuhain ja Hubein väellekin, Nissinen kertoo.
– Tutustuimme myös muihin paikallisesti näyttäviin asioihin, kuten 40 000 yrityksen teknologiapuistoon, jossa Kaidi on tähtiyrityksiä. On vaikuttavaa, millä intensiteetillä siellä kehitetään vihreää taloutta. Usko vahvistui, että meillä on kyvykäs kumppani edistämään biotaloushanketta, hän jatkaa.
Suomalaisseurueen vierailusta uutisoitiin Wuhanin televisiossa. Tero Nissinen ja Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi kertoivat kiinalaismedian haastattelussa, kuinka Suomessa suhtaudutaan biotalouteen ja yhteistyöhön Kaidin kanssa.
Nissisen ja Riipin lisäksi Wuhanissa vierailivat Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Martti Lampela, Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen ja Kemin Digipoliksen toimitusjohtaja Kimmo Heikka.
Kemin matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen tapasi kiinalaisia matkailuoperaattoreita. Seurue vieraili Wuhanin yliopistossa, jossa myös Kaidin perustajat ovat aikanaan opiskelleet.
– Jää rehtoreiden tehtäväksi lähteä miettimään yhteistyötä. Heillä on muun muassa arktista tutkimusta. 57 000 opiskelijan Wuhanin yliopisto on Kiinan kärkiyliopistoja, kertoo Nissinen.
Tero Nissinen kertoo, että vierailu Wuhaniin on ollut hänen tähänastisen uransa antoisin ystävyysvierailu.
– Wuhanin ja Hubein delegaatio tulee mahdollisesti vastavierailulle ensi keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti