tiistai 1. marraskuuta 2016

Suomen vuoden 2015 verokuningas Juha Hulkko - ettäs tiedät...

Niinpä...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

HS tapasi eniten tuloja saaneen Juha Hulkon – vaatimaton miljonääri tuottaa itse sähkönsä ja on huolissaan maapallon tilasta

”Aina puhutaan johtajista, mutta tärkeämpi olisi puhua niistä sadoista työntekijöistä, joiden panos on ollut ratkaiseva yrityksen menestykselle”, Juha Hulkko sanoo.

TALOUS 
PEKKA FALI
Juha Hulkko pihapiirissään Oulussa tiistaiaamuna.
Juha Hulkko pihapiirissään Oulussa tiistaiaamuna.

OULU.
OULULAINEN Elektrobit myi viime vuonna Automotive-liiketoimintansa Continental Ag:lle 600 miljoonan euron kauppahinnalla. Se toi Continentalille tuotekehityspalveluita autojen sisäisiin ohjelmistoihin, kun tähtäimessä ovat tulevaisuuden älykkäät autot.
PEKKA FALI
Juha Hulkko
Juha Hulkko
Elektrobitin vuonna 1985 perustaneelle Juha Hulkolle, 61, kauppa toi rutkasti rahaa. Hän sai verotettua pääomatuloa 45,3 miljoonaa euroa. Samalla rikastuivat myös muut yhtiön Oulussa vaikuttaneet osakkaat, kuten Kai HildénPaavo Veikkolainen ja Eero Halonen, jotka myös näkyvät Suomen verotilaston kärkikaartissa.
JUHA HULKKO on varakas jo ennestään, sillä hän on muutaman viiden vuoden aikana myynyt lähes puolet Elektrobitin osakkeistaan.
Hulkko ei kuitenkaan mielellään puhunut varallisuudestaan, kun hän teki tiistain lähtöä polkupyörällä Oulujoen rannassa sijaitsevaltaan omakotitaloltaan noin kymmenen kilometrin päähän Oulun keskustaan.
”Aina puhutaan johtajista, mutta tärkeämpi olisi puhua niistä sadoista työntekijöistä, joiden panos on ollut ratkaiseva yrityksen menestykselle”, Hulkko sanoo.
Juhan isä ja isoisä olivat autokauppiaita, joten ei ole mikään ihme, että langattomia tietoliikenneratkaisuja kehittämään perustettu yhtiö suuntautui viime vuosina autoalalle.
PEKKA FALI
Uusiutuvan energian puolestapuhujan Juha Hulkon kiinteistön sähkö ja lämpö tulee omasta puukaasuvoimalasta.
Uusiutuvan energian puolestapuhujan Juha Hulkon kiinteistön sähkö ja lämpö tulee omasta puukaasuvoimalasta.
NYKYISIN Hulkon tarmo on suuntautunut energiakysymyksiin. Tämän hetken merkittävin toimi on Oulun Energia hallituksen puheenjohtajuus. Muita töitä hän ei tee.
”Kannan huolta koko maapallon tulevaisuudesta. Siksi puhun puhtaasta energiasta”, hän sanoo.
Hulkko myös elää niin kuin puhuu.
Laajan omakotitontin laidalla surisee kempeleläisen Volterin toimittama omasähkölaitos. Se tuottaa kotimaisesta puuhakkeesta kaasuttamalla sähköä ja lämpöä. Laitoksen sähköteho on 30 kW ja lämpöteho 65 kW.
Samanlainen omasähkölaitos on myös Kempeleen omakotitalonsa yhteydessä entisellä it-alan yrittäjällä, pääministeri Juha Sipilällä (kesk).
”Puun tuon laitokselle valmiiksi palasteltuna ja puolikuivana. Tuotan lähes kaiken tarvitsevani sähkön itse. Esimerkiksi tämän sähköpyörän akut olen ladannut oman voimalaitoksen tuottamalla sähköllä”, Hulkko kertoo.
Miehellä lienee toinenkin harrastus, josta ei ennätetä puhua. Omakotitalon kattoa hallitsee korkea radioamatöörin antenni.
Siinä samassa Hulkko hypähtää pyörään sarviin ja polkaisee sähköpyörällä taipaleelle.
”Hulkkohan on aina menossa minne milloinkin”, sanoo yksi Hulkon naapureista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti