keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Pääministeri Sipilä ulkomaalaisten maakaupoista: ”Suomalaisten ei pidä olla sinisilmäisiä”...

Alla olevassa artikkelissa todetaan:
Tunnuksettomista joukoista puhuttaessa asiayhteyden voi katsoa viittaavan Venäjään ja pieniin vihreisiin miehiin, joita käytettiin Krimin valtauksen 
Sipilä korosti, ettei raportissa mainita mitään valtiota erikseen..
_____
Niinpä, pääministeri Juha Sipilän suusta ei tule vahingossakaan ulos tämäntyyppisessä asiayhteydessä sanaa Venäjä, vaikka Sokea Reettakin sen näkee, mistä tässä on kysymys... 

Suora nettilaineus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Pääministeri Sipilä ulkomaalaisten maakaupoista: ”Suomalaisten ei pidä olla sinisilmäisiä”

Sipilä kommentoi tiistaina Kööpenhaminassa suojelupoliisin lausuntoa siitä, että ulkomaalaisten Suomesta ostamia kiinteistöjä saatetaan käyttää tunnuksettomien joukkojen majapaikkoina

ULKOMAAT 
ANNE SJÖHOLM / VALTIONEUVOSTON KANSLIA
Pääministeri Juha Sipilä ja Tanskan pääministeri Lars Lökke Rasmussenin (vas.) Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa Kööpenhaminassa, Tanskassa tiistaina 1. marraskuuta 2016.
Pääministeri Juha Sipilä ja Tanskan pääministeri Lars Lökke Rasmussenin (vas.) Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa Kööpenhaminassa, Tanskassa tiistaina 1. marraskuuta 2016.

KÖÖPENHAMINA
PÄÄMINISTERI Juha Sipilä katsoo, ettei suomalaisten tule olla sinisilmäisiä, mitä tulee ulkomaalaisten maakauppoihin Suomessa.
Hän kommentoi tiistaina Kööpenhaminassa suojelupoliisin lausuntoa siitä, että ulkomaalaisten Suomesta ostamia kiinteistöjä saatetaan käyttää tunnuksettomien joukkojen majapaikkoina.
Supon eduskunnan hallintovaliokunnalle antamasta lausunnosta uutisoi alun perin Iltalehti.
Tunnuksettomista joukoista puhuttaessa asiayhteyden voi katsoa viittaavan Venäjään ja pieniin vihreisiin miehiin, joita käytettiin Krimin valtauksen yhteydessä.
Sipilä korosti, ettei raportissa mainita mitään valtiota erikseen.
”Tämä oli hyvin rehellinen analyysi Suomen turvallisuusuhkista, siinä käsiteltiin terroristeja, jihadisteja ja heidän propagandaansa sekä äärioikeiston- ja vasemmiston liikehdintää.”
”Hybridiuhkien alla oli maininta maakaupoista ja niihin mahdollisesti liittyvistä uhkista, mutta siinä ei mainittu mitään valtiota erikseen”, Sipilä sanoi Pohjoismaiden neuvoston kokouksen yhteydessä.
SIPILÄ TOTESI, että maakauppoihin on mahdollista puuttua jo nykylainsäädännön puitteissa, jos tontille rakennetaan esimerkiksi rakentamissäännön vastaisesti jotakin muuta, mitä alueelle saa rakentaa.
”Suomalaisten ei pidä olla sinisilmäisiä tässä. Kyllä tällainen mahdollisuus on olemassa, ja Supo on pitänyt tätä esillä jo pidemmän aikaa”, hän totesi.
”Maakauppoihin voi liittyä myös terrorisminuhkaa, jota ei pidä sulkea pois, kun näistä kysymyksistä puhutaan.”
SIPILÄN MUKAAN keskustelua on käyty siitä, voitaisiinko maakauppoihin puuttua tietyissä tapauksissa etuosto-oikeudella. Asiaa selvitetään paraikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti