tiistai 15. marraskuuta 2016

Järjestö: Syyriassa pommitettiin kolmea sairaalaa vuorokaudessa

Toimin tällä kerralla tiedonantajana/tiedonvälittäjänä/välikätenä...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Järjestö: Syyriassa pommitettiin kolmea sairaalaa vuorokaudessa

Puolustusministeri Sergei Šoigun mukaan Venäjä iski terroristijärjestö Isisin ja al-Nusran asemiin.

ULKOMAAT 
AMMAR ABDULLAH / REUTERS
Pommituksissa tuhoutunut ambulanssi kuvattiin tiistaina maaseudulla, Aleppon lähellä Syyriassa.
Pommituksissa tuhoutunut ambulanssi kuvattiin tiistaina maaseudulla, Aleppon lähellä Syyriassa.

SYYRIASSA on pommitettu kolmea sairaalaa vuorokauden kuluessa, kertoi Syyrian sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights uutistoimisto Reutersin mukaan.
Raketeilla tehdyt iskut tehtiin muun muassa Aleppon länsipuolella olevaan Awaijel Baghdad -sairaalaan. Iskuissa kuolleiden ja loukkaantuneiden määrästä ei ole varmaa tietoa.

VENÄJÄN
 lentotukialuksen Admiral Kuznetsovin tuomat hävittäjät ovat tehneet ensimmäiset iskunsa Syyriassa, kertoi Venäjän puolustusministeri Sergei ŠoiguLänsimaat ja ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet kovasanaisesti Syyrian hallintoa ja sitä tukevaa Venäjää iskuista siviilikohteisiin kuten sairaaloihin.
Šoigun mukaan Venäjä on ampunut ohjuksia ja lähettänyt hävittäjiä terroristijärjestö Isisiä vastaan.
”Tänään kello 10.30 ja 11 aloitimme suuren operaation aiheuttaaksemme suurta tulituhoa Isisin ja al-Nusran rintaman asemia vastaan Idlibin ja Homsin maakunnissa”, Šoigu sanoi uutistimisto Tassin mukaan.
Al-Nusra on Isisin tavoin ääri-islamistinen ryhmä, joka kuului aikaisemmin jihadistiverkosto al-Qaidaan. Ainakin osa siitä on nykyään irtautunut ryhmäksi nimeltä Jabhat Fateh al-Sham.
LENTOTUKIALUS Admiral Kuznetsovin johtama laivasto-osasto saapui Syyrian rannikolle Välimeren pohjukkaan lauantaina. Sen on odotettu osallistuvan sotatoimiin, joita Syyrian hallinto ja Venäjä käyvät kapinallisia vastaan. Admiral Kuznetsov on Venäjän ainoa lentotukialus.
Venäjän on pelätty toistavan Syyrian toiseksi suurimmassa kaupungissa Aleppossa samaa taktiikkaa kuin Tšetšeniassa ja pommittavan kaupungin maan tasalle.
”Iskut keskittyvät ammusvarastoihin, terroristiryhmiin ja heidän koulutuskeskuksiinsa, kuten myös kohteisiin, joita käytetään joukkotuhokeinojen tuottamiseen, joita käytetään siviilejä vastaan”, Šoigu sanoi Tassin mukaan.
SAMAAN aikaan myös pommitus Itä-Aleppossa alkoi uudelleen lähes kuukauden tauon jälkeen, kertoi Syrian Observatory for Human Rights uutistoimisto AFP:n mukaan. 
Syyrian hallituksen joukot iskivät useisiin naapurustoihin ensimmäistä kertaa sitten lokakuun 18. päivän, järjestö sanoi.
Järjestön mukaan iskuissa käytettiin muun muassa arvosteltuja tynnyripommeja. Ne on ladattu täyteen räjähteitä ja metalliromua. Niiden käyttöä on arvosteltu siitä, että ne tappavat valikoimatta myös summittaisesti siviilejä.
AFP:N kuvaaja Itä-Aleppossa vahvisti iskujen alkamisen uudelleen.
Itä-Aleppossa asuu edelleen noin 250 000 ihmistä. AFP:n mukaan YK ei ole saanut toimitettua alueelle apua sitten heinäkuun. Viime torstaina YK varoitti, että se jakaa aivan pian viimeiset jäljellä olevat ruoka-annokset kapinallisalueilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti