maanantai 7. marraskuuta 2016

Markkinat päättivät jo: Hillary Clinton voittaa...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan - kohta olemme asian suhteen tietäväisempiä, tuskin viisaampia...

Niinpä: Markkinat olivat pahasti väärässä.

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Markkinat päättivät jo: Hillary Clinton voittaa



FBI:n ilmoitus Hillary Clintonin "syyttömyydestä" sähköpostiskandaalissa saattoi olla viimeinen naula Donald Trumpin arkkuun.
Hillary Clinton sai vaaliviikolle parhaan mahdollisen startin, kun FBI:n pääjohtaja James Comey ilmoitti sunnuntaina USA:n kongressille, ettei tuoreimmassa sähköpostitutkinnassa ole aineksia syytteen nostamiseen.
Ja katso, dollari lähti oitis vahvistumaan ja osakemarkkinoiden viime viikon synkkä vire pyyhkiytyi hetkessä pois.
Clintonin asema näyttää juuri nyt erittäin vahvalta. Vaikka satunnaiset gallupit antavat edun Donald Trumpille, valtalinja on se, että Clintonilla on useamman prosenttiyksikön johto.
Vedonlyöntitoimistojen analyytikot ovat uskoneet Clintonin voittoon koko ajan, vaikka viime viikkoina Trumpin kertoimet ovatkin pienentyneet. Nyt tämäkin kehitys näyttäisi katkenneen. Trumpin puolesta veikkaava saa nyt rahansa takaisin nelinkertaisena, kun Clintonin kerroin on vain 1,35.
Juuri nyt Trumpin voittoon ei tunnu uskovan kuin yksi kiinalainen apina.
Silti mikään ei ole varmaa ennen kuin äänet on laskettu. 
Tämän opetti viime kesän brexit-äänestys. Vielä viikkoa ennen äänestystä useimmat gallupit arvioivat Britannian pysyvän EU:ssa, ja vedonlyöntitoimistotkin olivat samoilla linjoilla. Amerikkalaisen Citigroupin kaikkivaltiaat strategit arvioivat, että Britannian EU-eron riski olisi 30–40 prosenttia.
Ja kuinkas sitten kävikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti