perjantai 30. syyskuuta 2016

Vladimir Vladimirovitš Putin (Влади́мир Влади́мирович Пу́тин) ...

Maailma on entistä enemmän solmussa. Suurvalloilla on ratkaiseva rooli solmukohtien avaamisessa.
USA, Venäjä, Kiina, Iran, Intia, Japani, Saksa, Ranska, Iso-Britannia,Turkki, jne. ovat maailmanrauhan takuumiehinä. 

YK on tällä hetkellä totaalivoimaton.

Nimenomaan Lähi-idän kaoottinen tilanne on riistäytymässä käsistä. Syyriassa massiiviset pommitukset ovat aiheuttaneet sellaiset humanitääriset tuhomittasuhteet, että niihin on pakko löytää ratkaisu - neuvotteluratkaisu.

Mikä on Vladimir Putinin rooli meneillään olevassa prosessissa? Se on ratkaiseva, mutta tuntuu siltä kuin maa olisi hänet niellyt.

Ilmeisesti hänen näkemyksiään suoltavat maailman mediaan tutut venäläiset, patologiset valehtelijat: Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova,  Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov ja Leonid Slutski, josta on tulossa parlamentin alahuoneen uusi kansainvälisten asioiden komitean puheenjohtaja...

Vladimir Putinia ei ole näkynyt esillä kohta viikkokausiin - onko se hyvä vai huono merkki lähitulevaisuudesta.

Saattaa olla, että hän on paraikaa Karjalan ökykesämökillään mietiskelemässä, miten pääsisi eroon Syyrian presidentistä omia kasvojaan täysin menettämättä.

Toisaalta hän saattaa miettiä kuumeisesti, olisiko vihdoinkin pyydettävä maailamalta anteeksi Buk-ohjuksen käyttöä Itä-Ukrainan ilmatilassa vuonna 2014. Pelastaa mitä pelastettavissa vielä imagotappiosta on - tunnustaa inhimillisen erehdyksen aiheuttaman siviilimatkustajakoneen alasampumisen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti