lauantai 17. syyskuuta 2016

Pääministeri Juha Sipilä: EU-kokouksessa insinöörin mieltä hivelevää itsekritiikkiä...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan > Brexit tarjoaa uuden alun EU:lle.



Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Ulkomaat  | 

Pääministeri Juha Sipilä: EU-kokouksessa insinöörin mieltä hivelevää itsekritiikkiä

Pääministeri Juha Sipilän mielestä Britannian ero tarjoaa unionille uuden lähtölaukauksen. Sipilä luonnehti Bratislavassa käytyä keskustelua erittäin itsekriittiseksi.



Pääministeri Juha Sipilä Saksan liittokansleri Angela Merkelin vieressä Bratislavassa 16. syyskuuta.
Pääministeri Juha Sipilä Saksan liittokansleri Angela Merkelin vieressä Bratislavassa 16. syyskuuta.Kuva: Yle
BRATISLAVA
Pääministeri Juha Sipilä oli tyytyväinen EU:n Bratislavan huippukokouksessa käytyyn keskusteluun. Hän kuvaili kokouksessa käytyä keskustelua rakentavaksi ja sopuisaksi.
Sipilä luonnehti ilman Britanniaa pidettyä 27 jäsenmaan kokousta uudeksi aluksi unionille.
– Tämä on lähtölaukaus, että päätöksentekoa saadaan selkeytettyä sekä asetettua lupausten ja niiden toimeenpanon rimaa samalle korkeudelle. Ihmisten luottamus unioniin palautuu vain sitä kautta, ettei ole asetettu liian suuria odotuksia, joihin ei sitten pystytä vastaamaan.
Sipilä itse kertoi käyttäneensä kokouksessa puheenvuoron siitä, miten EU:ssa hyvien päätösten toimeenpano on ollut puutteellista. Myös muut jäsenmaat myönsivät, että päätösten toimeenpanossa on ongelmia.

Maahanmuutto jakaa mielipiteitä

Maahanmuutto ja talouskuri ovat jakaneet unionimaiden mielipiteitä. Itäisessä Keski-Euroopan maissa on suhtauduttu kielteisesti turvapaikanhakijoiden sijoittamiseen Kreikasta ja Italiasta.
Heikosta talouskasvusta kärsivät eteläisen Euroopan maiden mielestä vaadittu talouskuri ja rakenneuudistukset ovat kuristavaa politiikkaa, joka ehkäisee kasvua.
– Kokouksessa puhuttiin paljon siitä, että EU:ssa on eri tavalla ajattelevia maita. Tämä on otettava paremmin huomioon päätöksenteossa.
EU:n huippukokoukset ovat tunnettuja siitä, että niiden aikataulut venyvät. Bratislavassa puhuttiin myös siitä, miten kokoukset saataisiin sujumaan paremmin.
– Hivelee insinöörin logiikkaa ja suomalaista pragmaattista ajatustapaa, kun kokoukset pyritään saamaan sujumaan paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti