maanantai 26. syyskuuta 2016

World Cup - täysin turhanpäiväinen turnaus! Ei jaksa innostua mokomasta...

Kirjoitin alla olevan tekstin rapiat pari viikkoa sitten:

Tunnustan, että pidän jääkiekosta. Se on fyysinen, nopea joukkuepeli, jota kuitenkin pelataan usein turhan monimutkaisesti. Mielestäni sen pitäisi olla nykyistä huomattavasti suoraviivaisempi peli, jossa tehdään kohtuullisesti maalejakin... 

Mielestäni jääkiekkoon liittyvänä on aivan liian paljon erilaisia turnauksia maailmalla. Niiden perässä ei yksinkertaisesti tällainen meikäläisen tasoinen penkkiurheilija kertakaikkiaan enää pysy, eikä edes halua pysyä.

Kotimaisten sarjojen lisäksi minulle riittäisi varsin hyvin kansainvälisellä tasolla jokavuotiset MM-kisat ja Olympialaiset. Olympiavuotena ei tarvita MM- kisoja.

Yritän ymmärtää erilaisia turnauksia, vaikka ne ovat silkkaa rahastusta, jotta "pojille polvihousuissa" pystytään maksamaan tähtitieteellisiä korvauksia > siis maailman huippupelaajille.
Korvauksia, joissa ei ole enää pitkään aikaan ollut mitään järkevää perustetta...
________________________________________________________________________

Seurattuani jonkin verran World Cupin ottelutilanteista olen päätynyt lopputulemaan, että turnaus on turhaakin turhempi = totaalitarpeeton ja turhanpäiväinen turnaus.

Ruotsin häviöstä Euroopan joukkueelle on riittänyt parranpärinää. Alla yksi kymmenistä eli Iltalehden artikkeli:


Erikoinen arvio Tre Kronorin mahalaskusta: "Ruotsalaisten pitäisi olla kiitollisia siitä"

Maanantai 26.9.2016 klo 11.47

Ruotsi taipui yllättäen Euroopan yhdistelmäjoukkueelle eilen World Cupin välierässä.
  • The Hockey Newsin toimittaja haukkui Ruotsin pelitavan lyttyyn.
  • Surkea tulos oli toimittajan mukaan hyvä herätys koko Ruotsin jääkiekolle.
  • Ruotsin päävalmentaja Rikard Grönborg tyrmäsi THN:n toimittajan väitteet.
Ruotsin peli oli THN:n toimittajan mielestä passiivista seisoskelua.
Ruotsin peli oli THN:n toimittajan mielestä passiivista seisoskelua. (AOP)
The Hockey Newsin kiekkotoimittaja Ken Campbell ruotii kolumnissaan syitä Tre Kronorin tappiolle.
- Tehdään tämä asia nyt selväksi. Ruotsi ei hävinnyt semifinaalia kiistellyn maalin vuoksi. Se ei hävinnyt peliä myöskään siksi, että sen ylivoimapeli ei tuottanut maalia. Eikä tappiosta voi syyttää Henrik Lundqvistia, vaikka hän pudottikin mailansa hetkellä, joka oli ehkä yksi huonoimmista mahdollisista koko hänen urallaan, Campbell aloittaa pohdiskelunsa.
Kiekkotoimittajan mukaan syy ei siis ollut yksittäisissä tilanteissa, jotka Ruotsi pelasi heikosti. Hän näki tappiossa huomattavasti isomman ongelman.
- Ruotsalaiset ovat nyt matkalla NHL-joukkueiden harjoitusleireille, koska he päättivät pelata shakkia ennen kolmatta erää. He pelkäsivät tappiota - ja niinhän siinä sitten kävikin.
Lausunnollaan Campbell viittaa Ruotsin passiivisuuteen.
- Se oli tylsää ja turvallista. He antoivat jääkiekosta täysin naurettavan kuvan, kun huomioidaan, miten paljon lahjakkuutta siinä joukkueessa on.
"Emme olleet passiivisia"
Campbellin syyttävä sormi osoittaa Ruotsin päävalmentajaan Rikard Grönborgiin ja maan liiton johtoportaaseen.
- Meidän pitäisi kaikkien olla kiitollisia (Euroopan finaalipaikasta). Jopa ruotsalaisten. Ehkä nyt ihmiset, jotka johtavat toimintaa siellä, tajuavat millaisen mahdollisuuden he menettivät.
- Eivät nämä pelaajat pelaa tällä tavalla NHL:ssä. Pelaajien, kuten Erik Karlssonin, pitäisi antaa vain mennä, Campbell jyrisee.
Grönborg oli Campbellin kanssa jyrkästi eri mieltä.
- Mielestäni emme olleet passiivisia. Minusta sinä olet väärässä sen suhteen. Meidän piti olla kärsivällisiä - ja me olimme kärsivällisiä, Grönborg sanoo.
Rivien välistä on luettavissa, että Ruotsi hivenen pelkäsi Euroopan joukkuetta, joka oli piessyt Tre Kronorin treenipelissä peräti 6-2.
- Kun he tekivät kuusi maalia meitä vastaan harjoituspelissä, emme olleet kärsivällisiä. Silloin käy niin. Vastassamme oli todella hyvä joukkue. Halusimme varmistaa, että he eivät pysty kääntämään peliä nopeasti, emmekä myöskään halunneet ylivoimahyökkäyksiä omiin. Onnistuimme näissä asioissa tässä pelissä, Grönborg perusteli taktiikkavalintaa.
Kuti jäi piippuun
Campbell pitää Grönborgin väittämiä täysin naurettavina.
- Näyttää siltä, että emme katsoneet samaa peliä, mies kirjailee.
Ruotsi ei vakuuttanut kiekkotoimittajaa missään vaiheessa turnausta. Myöskään Tre Kronorin pelaajat eivät olleet täysin tyytyväisiä joukkueen otteisiin turnauksessa, mikä viittaa siihen, että Campbellin sanoissa on perää, vaikka Grönborg ei miehen väitteitä allekirjoittanutkaan.
- Ruotsi kiusasi meitä koko turnauksen ajan sanomalla, että emme ole pelanneet parasta peliämme vielä. He eivät tehneet sitä myöskään sunnuntaina, joten nyt heillä ei ole enää mahdollisuutta tehdä sitä koko World Cupissa.
Amen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti