torstai 22. syyskuuta 2016

Venäjä tuo superohjuksia Suomen rajalle – kantama jopa 400 kilometriä...

Suomalaisen sotilasasiantuntijan mukaan asiassa ei ole mitään uutta, joten se siitä. Samaan hengenvetoon hän luetteli rimpsun keinoja, joilla em. tyyppiset aseet voidaan eliminoida. 

Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö ihmetteli tapaa, jolla em. asiakokonaisuus on uutisoitu. Kyllähän siinä on Suomeen kohdistuva uhkasävy. Sekään ei toki ole mitään uutta... 




Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Venäjä tuo superohjuksia Suomen rajalle – kantama jopa 400 kilometriä

Venäjä vahvistaa sotavoimiaan lähellä Suomen rajaa. Leningradin sotilaspiiriin sijoitetaan kaksi S-400 ilmatorjuntaohjusjärjestelmää.
Ulkomaat


Armeijanvihreä kuorma-auto kuljettaa ohjuksia kadulla.
Viime vuoden toukokuussa, voitonpäivän paraatin harjoituksissa Moskovan Punaisella torilla nähtiin Venäjän armeijan esittelemä S-400-ohjusjärjestelmä.Alexander Zemlianichenko / EPA

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Pietaria ympäröivälle Leningradin alueelle tulee kaksi Triumf-ohjuspatteristoa. Venäjän läntisen sotilaspiirin esikunta ei ole täsmentänyt, mihin ohjuspatteristot sijoitetaan.
Venäjän joukot valmistautuvat harjoitukseen, jossa testataan S-400-ohjusten laukaisua pohjoisella Astrahanin alueella. Sen jälkeen ilmatorjuntajärjestelmä otetaan käyttöön Venäjän länsirajalla.
S-400-ohjukset ovat Venäjän uusinta kalustoa. Almaz-Antayn -asetehtaan valmistamia ohjuksia on viimeksi sijoitettu Krimille. Samanlaisia järjestelmiä on tarkoitus sijoittaa vuoden loppuun mennessä 16 ilmatorjuntarykmenttiin Venäjän läntisen sotilaspiirin alueella.
S-400-ohjusjärjestelmään kuuluu neljän tyyppisiä ohjuksia, joista pisimmälle kantava yltää noin 400 kilometrin päähän. Sen kantama on siis suurempi kuin yhdysvaltalaisen MIM-104 Patriotin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti