sunnuntai 18. syyskuuta 2016

HS: Akava irtautumassa ay-yhteistyöstä – Fjäder: yhteistyö jatkuu laajana valikoiduissa asioissa...

Alla olevassa artikkelissa todetaan:
Lehden haltuunsa saamasta luottamuksellisesta muistiosta selviää, että Akava aikoo luopua EU:ssa yhteisestä edunvalvonnasta SAK:n ja STTK:n kanssa. Kolmen palkansaajakeskusjärjestön yhteinen Finunions -lobbaustoimisto on toiminut Brysselissä vuodesta 1991.

Edellinen tekstinpätkä palautti mieleeni sen ainoan kerran, kun olen käynyt Brysselissä. Olin Insinööriliiton hallitusryhmässä, silloisen puheenjohtajan Matti Viljasen johdolla 1990-luvun puolenvälin tietoilla muutaman päivän Brysselinmatkalla. Taisipa olla SAK:n edustaja, joka kertoi meille ansiokkaasti suomalaisen ammattiyhdistysväen paikallisista lobbausasioista.

Itse asiaan: Ei ole ihme, että Akavassa pohdiskellaan erilaisten yhteistyökuvioiden merkitystä viimeisen kahden vuoden aikana käydyn "Uusi-SAK"- rypistyksen jälkimainingeissa.
Edellä mainittu rypistys päättyi pahanpäiväisesti tyylikkääseen mahalaskuun...




Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Politiikka  | 

HS: Akava irtautumassa ay-yhteistyöstä – Fjäder: yhteistyö jatkuu laajana valikoiduissa asioissa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sanoo Facebook-kirjoituksessaan, että yhteistyö jatkuu laajana Akavan valitsemissa asioissa.

Sture Fjäder

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Korkeasti koulutettujen työntekijöiden työmarkkinakeskusjärjestö Akava on irtautumassa yhteistyöstä muiden keskusjärjestöjen kanssa, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
Lehden haltuunsa saamasta luottamuksellisesta muistiosta selviää, että Akava aikoo luopua EU:ssa yhteisestä edunvalvonnasta SAK:n ja STTK:n kanssa. Kolmen palkansaajakeskusjärjestön yhteinen Finunions -lobbaustoimisto on toiminut Brysselissä vuodesta 1991.
Akavassa kaavaillaan myös luopumista Palkansaajien tutkimuslaitoksen PT:n rahoittamisesta. PT:tä ylläpitää kannatusyhdistys, johon kuuluvat SAK, STTK ja Akava jäsenliittoineen.
Helsingin Sanomien mukaan Akavan aikeiden taustalla on osin tyytymättömyys Finunionsin ja PT:n toimintaan, osin palkansaajakeskusjärjestöjen keskinäinen nokittelu.

Fjäder: Yhteistyö jatkuu laajana valitsemissamme asioissa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder toteaa lauantaiaamuna julkaisemassaan Facebook-kirjoituksessa, että Akava ei aio lopettaa palkansaajayhteistyötä.
– Hesarin uutisen johdosta totean että Akava ei aio lopettaa palkansaajayhteistyötä. Se jatkuu laajana valitsemissamme asioissa, Fjäder kirjoittaa.
Hän huomauttaa myös, että Akava ei aio lopettaa kansainvälistä toimintaa tai tutkimustoimintaa.
– Näissä kahdessa jälkimmäisessä vahvistamme Akavan omaa toimintaa ja fokusoimme niitä vastaamaan paremmin akavan tarpeita. Me organisoimme toiminnan uudelleen ja kohdistamme taloudelliset panokset toisella tavalla, Fjäder kirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti