torstai 8. syyskuuta 2016

Kemin Lumilinnasta tulee ympärivuotinen matkakohde - hieno juttu...

Vihdoinkin Kemin Lumilinna lähestyy ympärivuotista käyttöajatusta. Erityisesti suunnitellut/rakennettavat Seaside Glass Villa -rakennukset ovat mielenkiintoisia. Toivottavasti ja oletettavasti niihin kiinnostus jatkossa riittää.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomists hiukan tuunattuna:

Kemin Lumilinnasta tulee ympärivuotinen matkakohde: yksi yö maksaa talvella 600 euroa

Kansainväliset asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan uudet majoituspalvelut.

NINA SUSI
Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen kertoo, että Mansikkanokan kärkeen tulevat kaksikymmentää Seaside Glass Villaa ovat käyttövalmiita joulukuussa. Uusi huoltorakennus on jo rakenteilla.

Jussi Saarela
Kemin Mansikkanokalle kehittyy hyvää vauhtia ympärivuotinen matkailualue. Mansikkanokka on tulevasta talvesta lähtien Lumilinnan uusi sijoituspaikka. Alueelle nousee loppuvuoden aikana paljon uudisrakennuksia.
Joulukuussa käyttövalmiina ovat kaksikymmentä Seaside Glass Villa -rakennusta, joista voi ihailla maisemia ja taivasta lasi-ikkunoiden läpi. Ensimmäisessä vaiheessa hirrestä ja lasista tehtäviä villoja tulee Mansikkanokan kärkeen kaksikymmentä kappaletta ja optio on kuuteentoista kappaleeseen.
Ennakkovarauksia on tullut maailmalta jo todella hyvin, vaikka yö maksaa talvisesonkina 600 euroa. Varaukset tulevat ulkomailta, varsinkin Aasian suunnasta. Viipymä on 1–2 vuorokautta.
– Seaside Glass Villoille on todella hyvin kysyntää, Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen kertoo.
Mansikkanokkaan ruuvipaalujen päälle tulevat villat rakentaa valmiiksi tehtaallaan Ylikiimingissä Mammuttikoti. Sen jälkeen ne kuljetetaan rekkojen kyydissä Kemiin ja kytketään kiinni infraverkkoihin. 21 neliön suuruiset villat on suunnitellut ylikiiminkiläinen Ilmari Mäenpää. Niissä on makuutila, pienkeittiö sekä WC- ja suihkutilat.
Villojen katoista puolet on lasia ja merelle päin niissä on isot ikkunat. Kaikki ikkunat ja lasikaton saa peitettyä verhoilla.
– Niistä pystyy näkemään tähdet, kuut, revontulet ja yöttömän yön. Monessa Aasian maassa on niin paljon saastetta, että taivaalta aurinkoa ei edes näe. Meillä on täällä puhdas luonto ja näköala merenrannalta on huikea, Koutonen kertoo.
Villoissa on sähköllä toimiva lattialämmitys kosteissa tiloissa ja ilmalämpöpumppu, joka sekä lämmittää ja viilentää rakennusta.
Muualla Lapissa on monessa paikassa igluja, mutta niiden lasipintoja on vaikea peittää verhoilla kesäaikaan.
– Kemin villat on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön.
Alueen uusi huoltorakennus on parhaillaan rakenteilla. Aiemmin jo sisältä kunnostettu Linnan Rantamaja eli entinen moottoriveneilijöiden tukikohta saa uuden ulkokuoren piakkoin. Vanha camping-alueen vessa-suihkurakennus puretaan tieltä pois.
Kemiläisen arkkitehdin Rauno Ruonansuun suunnittelema uusi huoltorakennus on Lumilinnan ja camping-alueen vieraiden käytössä. Sen pääurakoitsija on torniolainen TSV-Rakennus Oy. Myös aliurakoitsijat ovat paikallisia.
Rakennukseen tulee alakertaan suihkut, vessat, pukuhuoneet, matkatavarasäilytys, pieni matkamuistomyymälä ja oleskelutila sekä yläkertaan keittiö ja ravintola. Huoneistoalaa on 357 neliömetriä.
– Huoltorakennuksen pitäisi olla valmis joulukuun loppuun mennessä. Lumilinnan avajaiset ovat 21. tammikuuta.
Maarakennusyritys aloittaa piakkoin infran rakentamisen Lumilinna- ja camping-alueille.
TIETOA

Koko vuoden ympäri

Kemin Lumilinna toimii jatkossa ympärivuotisesti Mansikkanokalla.
Alueelle valmistuu piakkoin monenlaista majoitus- ja huoltotilaa.
Ympärivuotista Lumilinnaa eli alueen päärakennusta on tarkoitus aloittaa rakentamaan ensi vuonna.
Lumilinnan alueelle tulevan kadun nimi on tarkoitus muuttaa loppuvuonna Mansikkanokankadusta Lumilinnankaduksi.
Turisteille on tarjolla Lumilinnan ohella monenlaisia ohjelmapalveluja.
Maailman ensimmäinen meren jäällä toimiva kaupallinen autotestausrata Finland Challenges You – Kemi Ice Driving aloittaa toimintansa Lumilinnan kupeessa ensi talvena.
Kemin Sisäsatamassa on Joulupukin satamakonttori, joka avaa ovensa jälleen joulukuussa ja on sitä ennen auki tilauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti