torstai 29. syyskuuta 2016

Malaysia Airlinesin lento MH17 > Venäjän patologisen valehtelun kärkikolmikko pääsi vauhtiin - odotetun säälittävää...

Alla olevassa artikkelissa todetaan:

”Läntisten kollegoidemme ohjenuoraksi on muodostunut syyllisten nimeäminen omin päin ja haluttujen tulosten keksiminen”, tiedottaja Marija Zaharova sanoi...

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov Venäjän ulkoministeriön tiedottaja kuvaa raporttia politisoituneeksi...

”Malesialaisen Boeingin turmaa selvittäneen työryhmän johtopäätökset ovat äärimmäisen politisoituneita. En usko yhteenkään näistä johtopäätöksistä”, sanoi Leonid Slutski, josta on tulossa parlamentin alahuoneen uusi kansainvälisten asioiden komitean puheenjohtaja...

Niinpä - mitä seuraavakai?

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunatuna:

Venäjä syyttää rikostutkijoiden raporttia malesialaiskoneesta politisoituneeksi – myös Suomessa tehty ohjuskoe noteerattiin maan mediassa

ULKOMAAT 


VENÄJÄLLÄ
 odotetusti kyseenalaistetaan malesialaiskoneen alasampumista selvittävä kansainvälinen tutkimusraportti, joka julkistettiin keskiviikkona.
Hollantilaisten vetämän rikostutkijaryhmän mukaan Malaysia Airlinesin lento MH17 ammuttiin heinäkuussa vuonna 2014 alas Buk-ilmatorjuntaohjuksella, joka tuotiin Venäjältä ja vietiin iskun jälkeen sinne takaisin. Ohjus ammuttiin Venäjä-mielisten kapinallisten hallussa olleelta alueelta.
Venäjän ulkoministeriön tiedottaja kuvaa raporttia politisoituneeksi.
”Läntisten kollegoidemme ohjenuoraksi on muodostunut syyllisten nimeäminen omin päin ja haluttujen tulosten keksiminen”, tiedottaja Marija Zaharova sanoi.
Hän valittelee Venäjän ehdottaneen yhteistyötä, mutta se oli syrjäytetty tutkimusryhmästä.
AIEMMIN kuitenkin Venäjä itse esti YK:n turvallisuusneuvostossa päätöksen, joka olisi määrännyt tutkimaan tapauksen kansainvälisessä tuomioistuimessa.
”Malesialaisen Boeingin turmaa selvittäneen työryhmän johtopäätökset ovat äärimmäisen politisoituneita. En usko yhteenkään näistä johtopäätöksistä”, sanoi RBK:n mukaan Leonid Slutski, josta on tulossa parlamentin alahuoneen uusi kansainvälisten asioiden komitean puheenjohtaja.
Venäjä on aiemmin syyttänyt turmasta Ukrainaa.
Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi jo ennen tulosten julkistamista, että Venäjän puolustusministeriön esittelemät uusimmat tiedot pitäisi ottaa huomioon.
ENNEN raportin julkistamista maanantaina Venäjän puolustusministeriö kertoi ”uusista tutkatiedoista”, joiden mukaan matkustajakoneen läheisyydessä ei turmahetkellä olisikaan ollut mitään ylimääräisiä kohteita – ei ohjuksia eikä sotilaskoneita.
Aiemmin Venäjä on pitänyt yllä versiota, jonka mukaan turman syy saattoi olla ukrainalaishävittäjä. Puolustusministeriön tutkatiedot ovat ristiriidassa tämän teorian kanssa.
Peskov ei osannut vastata tiedotusvälineiden kysymykseen, miksi Venäjän puolustusministeriöllä kesti näin pitkään koota uutta todistusaineistoa. Hänen mukaansa ministeriö itse voi kertoa vastauksen.
Myös Suomen antama apu kansainväliselle rikostutkijaryhmälle koneen alasampumisen tutkinnassa ja Suomessa julkisuudelta piilossa tehdyt ohjuskokeet uutisoitiin Venäjän mediassa, mutta tietoa ei ole sen enempää kommentoitu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti